Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Βραβείο Μεταφορών “Δημήτριος Τσαμπούλας” θεσμοθετείται από τον ΕΕΣΥΜ

ΕΠΙΣΤΗΜΗ στις 11/10/2016

Για Έλληνες φοιτητές

Ο Ελληνικός Επιμελητηριακός Σύνδεσμος Μεταφορών (ΕΕΣΥΜ) επιθυμώντας να τιμήσει τον εκλιπόντα καθηγητή του ΕΜΠ και στενό συνεργάτη του συνδέσμου και των ελληνικών Επιμελητηρίων Δ. Τσαμπούλα*,για το πολυετές έργο και την προσφορά του στις ελληνικές μεταφορές, αποφάσισε τη θεσμοθέτηση ετήσιου βραβείου Μεταφορών “Δημήτριος Τσαμπούλας”, μεταξύ φοιτητών και νέων αποφοίτων ελληνικών πανεπιστημίων που διαθέτουν σε σχολές ή τμήματά τους τομέα ή κατεύθυνση/εμβάθυνση σπουδών στις Μεταφορές. Το βραβείο απονέμεται κατόπιν σχετικού διαγωνισμού στην καλύτερη εργασία που θα εκπονηθεί από φοιτητή, ή ομάδα φοιτητών ή νέο(ους) απόφοιτο(ους) των παραπάνω αναφερόμενων πανεπιστημίων.

Για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, πρώτο έτος διενέργειας του διαγωνισμού, ως θέμα της εργασίας ορίζεται η «Εξέταση προοπτικών αξιοποίησης της ανενεργού Περιφερειακής Αγοράς Λεχαίου Κορινθίας και μετατροπής της σε Εμπορευματικό Σταθμό Συνδυασμένων Μεταφορών».

Το πρώτο βραβείο είναι χρηματικό, ύψους 3.000 ευρώ και θα παραδοθεί στον πρώτο νικητή ή στη νικήτρια ομάδα διαγωνιζομένων, ενώ προβλέπονται και δύο έπαινοι, χωρίς χρηματικό περιεχόμενο. Το έπαθλο του παρόντος ακαδημαϊκού έτους αποτελεί χορηγία του Επιμελητηρίου Κορινθίας. Ο δε διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί τον Μάρτιο 2017.

(*) O δρ. Δημήτριος Α. Τσαμπούλας ήταν διακεκριμένος πολιτικός μηχανικός-συγκοινωνιολόγος, καθηγητής στον Τομέα Μεταφορών και Συγκοινωνιακής Υποδομής, της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ, ενώ από 1/2/2013 ήταν και μέλος του Συμβουλίου του ΕΜΠ.
Γεννημένος στις 31/7/1950, στον Πειραιά, ήταν έγγαμος, με τρία παιδιά. Ήταν κάτοχος διπλώματος Πολιτικού Μηχανικού του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου (1973), Master of Science (1975) και Civil Engineer’s Degree (1981) του Massachusetts Institute of Technology, ΗΠΑ, καθώς και Doctor of Philosophy (Ph.D) του University of Massachusetts, Η.Π.Α. (1983). Μιλούσε  δύο γλώσσες (Αγγλικά και Γαλλικά) και είχε κάποιες γνώσεις άλλων δύο (Ιταλικά και Γερμανικά).

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: