Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Οκτώ σύγχρονες ‘Καρυάτιδες’ βραβεύονται στον Πειραιά

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 26/03/2019

Βραβεύονται από το “Εξάλειπτρον” σε ειδική εκδήλωση στο μέγαρο του ΕΒΕΠ το Σάββατο 20 Μαρτίου

|> Οκτώ ξεχωριστές γυναικείες προσωπικότητες θα βραβευτούν από το “Εξάλειπτρον”, Όμιλο Γυναικών Πειραιά για τις Τέχνες, τα Γράμματα, τον Πολιτισμό, τις Επιστήμες, στην έκτη απονομή των βραβείων, “Βραβεία Γυναικών Εξάλειπτρον” 2019.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Μαρτίου στις 20:00, στο μέγαρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά ΕΒΕΠ.

Ο Όμιλος θεσμοθέτησε τα βραβεία με σκοπό, να τιμηθούν άξια γυναικεία πρότυπα, που μέσα από την αγάπη για το αντικείμενό τους, τον προσωπικό τους μόχθο, τη μελέτη, το όραμα, τις ικανότητες, το πάθος και τα ταλέντα τους, κατάφεραν να διακριθούν και το έργο τους ενθαρρύνει και άλλες γυναίκες προς τη δημιουργία.

Το Βραβείο Επιστήμης θα αποδοθεί στην διακεκριμένη Ελληνίδα επιστήμονα, Ερευνήτρια Νευροβιολογίας στο Ινστιτούτο Pasteur του Παρισιού – διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Σορβόννης “Pierre και Marie Curie”, Φανή Κούκουλη. Το βραβείο θα απονείμει ο καθηγητής του τομέα Πυρηνικής και Σωματιδιακής Φυσικής, τμήμα Φυσικής, ΕΚΠΑ – διευθυντής, του Ινστιτούτου Επιταχυντικών Συστημάτων και Εφαρμογών (ΙΕΣΕ) των ΕΚΠΑ και ΕΜΠ, Principal Scientist, Experimental Physics Department, CERN, Παρασκευάς Σφήκας.

Το Βραβείο Πολιτισμού θα απονεμηθεί στην καθηγήτρια Κλασσικών Σπουδών και διευθύντρια του προγράμματος Νέων Ελληνικών και Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου της Βοστώνης, (Boston University) – ιδρύτρια του “Θερινού Σχολείου Νέας Ελληνικής Γλώσσας” και ιδρύτρια του “Οργανισμού Φιλελλήνων”» του B.U. Κέλλυ Πολυχρονίου. Το βραβείο θα απονείμει ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.

Το Βραβείο Θεάτρου θα δοθεί στην Ιταλίδα σκηνοθέτη, σεναριογράφο, παραγωγό, συγγραφέα, Ilaria Borrelli. Το βραβείο θα απονείμει ο αντιπρύτανης Οικονομικών Προγραμματισμού και Ανάπτυξης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο καθηγητής Νίκος Λέανδρος.

Το Βραβείο Μουσικής θα λάβει η διεθνώς αναγνωρισμένη Ελληνίδα διευθύντρια ορχήστρας στο εξωτερικό, Μαρία Μακράκη. Το βραβείο θα απονείμει ο αρχιμουσικός – διευθυντής Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Ηλίας Βουδούρης.

Το Βραβείο Γραμμάτων θα λάβει η συγγραφέας των Ιστορικών Μυθιστορημάτων Φιλομήλα Λαπατά. Το βραβείο θα απονείμει ο διευθυντής του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών, Στέφανος Καβαλλιεράκης.

Το Βραβείο Ναυτιλίας θα αποδοθεί στην πρόεδρο – διευθύνουσα σύμβουλο της Stavros Daifas Maritime Corporation S.A – εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά και πρόεδρο της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιά, Ειρήνη Νταϊφά. Το βραβείο θα απονείμει o πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, Γιώργος Πατέρας.

Το Βραβείο Αθλητισμού θα παραλάβει η παγκόσμια πρωταθλήτρια Υδατοσφαίρισης, αρχηγός της Γυναικείας Ομάδας Πόλο του Ολυμπιακού, Φιλιώ Μανωλιουδάκη. Το βραβείο θα απονείμει ο δημοσιογράφος – μαραθωνοδρόμος, Νίκος Αρμένης.

Το Βραβείο Γυναικείας Επιχειρηματικότητας θα λάβει η επιχειρηματίας – σχεδιάστρια Μόδας, εμπνεύστρια του κινήματος “Take me Home”, Αθηνά Τρανούλη. Το βραβείο θα απονείμει ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Βασίλης Κορκίδης.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η δημοσιογράφος- συγγραφέας Μαρία Παναγοπούλου-Χαρδαβέλλα. Τα βραβεία φιλοτέχνησε αποκλειστικά για το “Εξάλειπτρον” ο γλύπτης, Δημήτρης Κώστας.

> Πληροφορίες: 690.9835 661 – 6944.355 114.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: