Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Μέσα στην Τουρκία, η γυναικεία ομάδα βόλεϋ του Ολυμπιακού κατέκτησε το Challenge Cup

Χωρίς κατηγορία στις 12/04/2018

Κυπελλούχες Ευρώπης 

|> Θρίαμβος για την γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού, που έγινε η πρώτη ομάδα με ευρωπαϊκό τίτλο στην ιστορία της ελληνικής πετοσφαίρισης. Η πρωταθλήτρια και Κυπελλούχος Ελλάδας πανηγύρισε τον τίτλο στο Challenge Cup μέσα στην Τουρκία, έχοντας χάσει στον πρώτο τελικό (2-3) από την Μπούρσα.

Ο Ολυμπιακός έχασε το πρώτο σετ, αλλά από εκεί και ύστερα δεν ξανακοίταξε πίσω… Ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή της, η ελληνική ομάδα πήρε εύκολα τα επόμενα τρία σετ.

Οι νικήτριες ξεκίνησαν πάντως μουδιασμένα, βρέθηκαν να χάνουν με διαφορά που έφτασε και στο +6 (20-14), μείωσαν στο -1 (23-24) αλλά έχασαν τελικά το πρώτο σετ (23-25) και το έργο τους φάνηκε να γίνεται ακόμη πιο δύσκολο. Η συνέχεια, όμως, ήταν διαφορετική.

Οι Τουρκάλες, που έπαιζαν το τελευταίο χαρτί τους για να παραμείνουν στον αγώνα, πέρασαν στο 4ο σετ με 8-7 και 14-12, για να ξεκινήσει από εκείνο το σημείο η «κόκκινη ραψωδία»: άσοι, μπλοκ και εξαιρετικά δομημένες επιθέσεις δημιούργησαν ένα επιμέρους σκορ 13-2 (!), για να τελειώσει σετ και αγώνας με άσο της Χριστοδούλου.

Το νερό είχε μπει πια στο αυλάκι, παρότι στο τέταρτο σετ το παιχνίδι ήταν ντέρμπι, μετά το αρχικό 4-1 του Ολυμπιακού. Οι Τουρκάλες, που έπαιζαν το τελευταίο χαρτί τους για να παραμείνουν στον αγώνα, πέρασαν με 8-7 και 14-12, για να ξεκινήσει από εκείνο το σημείο η «κόκκινη ραψωδία»: άσοι, μπλοκ και εξαιρετικά δομημένες επιθέσεις δημιούργησαν ένα επιμέρους σκορ 13-2 (!), για να τελειώσει σετ και αγώνας με άσο της Χριστοδούλου.

Συγχαρητήρια Μώραλη

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

Συγχαρητήρια στη γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού μας. Σήκωσαν το Κύπελλο Ευρώπης στην Προύσα της Τουρκίας και γέμισαν με περηφάνια όχι μόνο τον Πειραιά, αλλά όλη την Ελλάδα. Τις περιμένουμε στην Ελλάδα για να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί την τεράστια τους επιτυχία! Συγχαρητήρια και στην ομάδα βόλεϊ των ανδρών μας που σήμερα έπαιξε στον τελικό του Challenge Cup. Είμαστε εξίσου περήφανοι και για τις δύο ομάδες μας που αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές της πόλης μας και του ελληνικού αθλητισμού σε διεθνές επίπεδο!“.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: