Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ο Πειραιάς “θυμήθηκε” τα εγκαταλελειμμένα…

Χωρίς κατηγορία στις 20/11/2020

Γερανοί απομακρύνουν τα παρατημένα οχήματα από το κέντρο και τις γειτονιές

|> “Η επιχείρηση απομάκρυνσης των εγκαταλελειμμένων οχημάτων από τους δρόμους της πόλης που ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια, συνεχίζεται με νέα σύμβαση από τον Δήμο, με στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας και την απελευθέρωση όσο το δυνατόν περισσότερων θέσεων στάθμευσης για τους πολίτες“. Αυτό αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Δήμου Πειραιά και συνεχίζει:

Εφόσον έχει προηγηθεί αυτοψία και καταγραφή από τους αρμόδιους ελεγκτές, καθώς και όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης επιχειρεί καθημερινά σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες, κυρίως στις πυκνοκατοικημένες περιοχές, απομακρύνοντας εγκαταλελειμμένα οχήματα τα οποία συχνά αποτελούν εστία μόλυνσης. Σημειώνεται ότι, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, στον αριθμό 15110 ή μέσω της  εφαρμογής του Δήμου “Pireapp”, προκειμένου να ενημερώνουν για εγκαταλελειμμένα οχήματα στην περιοχή τους“.

>>> Αυτό το “ξεκίνησε” και “συνεχίζεται” στην σχετική ανακοίνωση του Δήμου Πειραιά, είναι κάπως περιττά ρήματα καθώς μία βόλτα στην πόλη δείχνει ότι επ’ αυτού δεν έχει γίνει έργο. Επιπλέον δεν χρειάζεται να γίνουν ιδιαίτερες καταγγελίες από τους δημότες, εάν οι αρμόδιες υπηρεσίες δείξουν έμπρακτο ενδιαφέρον. Αλλά είναι κάτι σπάνιο για τον Πειραιά, αφού σχετικές καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, έχουν περάσει “ντούκου” από τους αρμόδιους. Ένα δείγμα ΕΔΩ. Όσον αφορά το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται για την “απελευθέρωση όσο το δυνατόν περισσότερων θέσεων στάθμευσης”, ας σημειωθεί πως κάποιοι “ξύπνιοι” πιάνουν θέσεις πάρκινγκ με σκελετούς μοτοσυκλετών, παράτυπες απαγορευτικές πινακίδες παρκαρίσματος, παλιές πολυθρόνες, κασόνια και άλλα τινά, αλλά επ’ αυτών δεν έχει ανακοινωθεί τίποτε. Ας ελπίσουμε… 

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: