Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Σύσκεψη ποδοσφαιρικών σωματείων με Μόραλη

Χωρίς κατηγορία στις 04/07/2020

Για να αναλάβει ο Δήμος Πειραιά τη  διαχείριση του ποδοσφαιρικού γηπέδου στο ΣΕΦ

|> Με πρωτοβουλία του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, σύσκεψη με εκπροσώπους πειραϊκών ποδοσφαιρικών σωματείων, κατά την οποία  συζήτησαν την πρόταση για  την ανάληψη της διαχείρισης από τον Δήμο του ποδοσφαιρικού γηπέδου στο ΣΕΦ.

Συγκεκριμένα συμμετείχαν: ο  πρόεδρος του ΟΠΑΝ Ιωσήφ Βουράκης, ο πρόεδρος και ο γ.γ.  της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά (ΕΠΣΠ)  Γιώργος Ανατολάκης και Γιάννης Σπάθας αντίστοιχα, καθώς και εκπρόσωποι 11 ποδοσφαιρικών σωματείων που χρησιμοποιούν το γήπεδο ποδοσφαίρου στο ΣΕΦ για προπονήσεις και αγώνες. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι από τον Εθνικό, Α.Ο. Καστέλλας, Αργοναύτη, Πειραϊκό, Πανφαληρικό, Α.Ε. Χατζηκυριακείου, Προφήτης Ηλίας, Α.Π.Ο. Φίλαθλοι, Α.Σ. Κωφών, Π.Σ. Προμηθέας, Α.Σ.Χ. Ποσειδών.

Ο δήμαρχος Πειραιά δήλωσε ότι ο Δήμος Πειραιά προτίθεται να  μισθώσει το γήπεδο ποδοσφαίρου του ΣΕΦ και στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με την ΕΠΣΠ και τα ποδοσφαιρικά σωματεία που αγωνίζονται εκεί. Στη συνέχεια επεσήμανε: «Οι ομάδες εξέφρασαν την επιθυμία τους να αναλάβει το γήπεδο ο Δήμος Πειραιά.  Είμαστε εδώ να κάνουμε ό,τι μπορούμε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, καθώς γνωρίζουμε τα προβλήματα που δημιουργεί στο πειραϊκό ποδόσφαιρο η έλλειψη αθλητικών χώρων. Είναι σημαντικό να συνεργαστούμε όλοι μαζί για το καλό του πειραϊκού ποδοσφαίρου, αλλά και γενικότερα για τον αθλητισμό. Έχω ξαναπεί πως ο Α΄ και Β΄ βαθμός Αυτοδιοίκησης πρέπει να είναι μέρος της συνδιαχείρισης του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και θα επαναφέρω άμεσα το ζήτημα αυτό στον κ. Αυγενάκη».

Ο πρόεδρος του ΟΠΑΝ, είπε: «Όπως είχαμε δεσμευτεί από την προηγούμενη εβδομάδα,  πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τα σωματεία που χρησιμοποιούν το γήπεδο του ΣΕΦ. Μετά από αρκετή συζήτηση καταλήξαμε στο ότι οι ομάδες θέλουν να  αναλάβουμε τη διαχείριση του χώρου.  Μας είπαν τα προβλήματα που υπάρχουν στο γήπεδο και μπορούμε να ανταποκριθούμε στα περισσότερα από αυτά, ώστε να μπορέσουμε να τα επιλύσουμε και να ξεκινήσουν άμεσα να μπαίνουν οι ομάδες μέσα υπό νέο καθεστώς με καινούργιο πρόγραμμα».

Όλοι οι εκπρόσωποι των ποδοσφαιρικών σωματείων εξέφρασαν την υποστήριξή τους στην πρόταση του δημάρχου να αναλάβει ο Δήμος τη διαχείριση του γηπέδου, διότι όπως ανέφεραν έχει τη δυνατότητα να επιλύει με μεγαλύτερη αμεσότητα λειτουργικά προβλήματα του γηπέδου.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: