Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Συγχαρητήρια στον Μάξιμο από τον Πρόεδρο της Βουλής

ΕΛΛΑΔΑ στις 01/10/2020

Για την εκλογή Χαρακόπουλου ως γ.γ. της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ)

|> «Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων για την αμέριστη συμπαράσταση στο έργο μας. Η Βουλή των Ελλήνων, ως έδρα του διεθνούς θεσμού στον οποίο συνεργαζόμαστε ορθόδοξοι βουλευτές από 25 χώρες, αποτελεί για εμάς σημείο αναφοράς. Είμαστε ευγνώμονες γι’ αυτό και ιδιαιτέρως ευχαριστούμε τον Πρόεδρο για τις ευχές του, αλλά και την ειλικρινή του διάθεση συνεργασίας και συμβολής στην επιτυχία της αποστολής μας».

Τα παραπάνω δήλωσε ο νέος γενικός γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), βουλευτής Λαρίσης (ΝΔ) Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, ο οποίος τον συνεχάρη για την ανάληψη των νέων του καθηκόντων.

Κατά τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Προέδρου της Βουλής, ο νεοεκλεγείς γ,γ, της ΔΣΟ ενημέρωσε τον κ. Τασούλα για τις αποφάσεις της 27ης ετήσιας γενικής συνέλευσης της οργάνωσης, η οποία λόγω της πανδημίας πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, αλλά και για τη νέα σύνθεση τω οργάνων της. Επιπλέον, τον κατέστησε κοινωνό των δραστηριοτήτων τις οποίες αποφάσισε η γενική συνέλευση για την επόμενη περίοδο, εστιάζοντας ιδιαίτερα στις εκδόσεις που προγραμματίζονται:

  • «Οι Άγιες Σοφίες ανά τον Κόσμο» με στόχο την ανάδειξη της ιδιαίτερης σχέσης των ορθοδόξων με τη Σοφία του Θεού, στην οποία είναι αφιερωμένη και η Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη, σύμβολο της οικουμενικής ορθοδοξίας, που πρόσφατα βεβηλώθηκε με τη μετατροπή της σε τέμενος.
  • «Η διορθόδοξη παρουσία του Αγίου Όρους στα χρόνια της οθωμανικής κυριαρχίας 1430-1912» ως συμβολή στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 για την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού.

Ο Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε ότι παρακολουθεί με ενδιαφέρον τη δραστηριότητα της ΔΣΟ και την προσπάθεια που καταβάλει για την προώθηση και προβολή των κοινών άξιων αλλά και της κοινής κληρονομιάς των ορθοδόξων λαών. Δεσμεύτηκε δε να παράσχει «την αμέριστη συμπαράσταση της Βουλής των Ελλήνων στην πολυεπίπεδη δραστηριότητα της ΔΣΟ».

Στη συνάντηση, τον γ.γ. της ΔΣΟ συνόδευε ο σύμβουλος δρ. Κώστας Μυγδάλης, ενώ στον Πρόεδρο της Βουλής προσφέρθηκε ως αναμνηστικό το σήμα της ΔΣΟ αποτυπωμένο σε έργο γιαννιώτικης αργυροχοΐας.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: