Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Με διεθνές βραβείο τιμήθηκε η καθ. Αντωνία Μοροπούλου

ΕΠΙΣΤΗΜΗ στις 11/11/2019

Για τη μελέτη και αποκατάσταση του Ιερού Κουβουκλίου στον Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα

|> Παιδιά “θαύματα”, νέοι άνθρωποι και σημαντικές προσωπικότητες, ανάμεσά τους και μία Ελληνίδα, που διακρίθηκαν για τα επιτεύγματα τους σε διαφορετικούς τομείς δράσης και προσφέρουν στην ανθρωπότητα και τον Πολιτισμό, τιμήθηκαν το Σάββατο για το έργο τους, από τα διεθνή βραβεία Giuseppe Sciacca 2019, έναν από τους μεγαλύτερους θεσμούς παγκοσμίως που στηρίζεται στις αρχές του εθελοντισμού, στις αξίες και τα ιδεώδη, στην αγάπη και τη φιλία των λαών.

Η λαμπρή τελετή της 18ης απονομής των Διεθνών Βραβείων πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Pontificia Urbaniana στην πόλη του Βατικανού.

Το βραβείο Επιστήμης για την Αποκατάσταση Μνημείων, που δίδεται για πρώτη φορά από τα Sciacca, απονεμήθηκε στην αντιπρύτανη και καθηγήτρια του ΕΜΠ, Αντωνία Μοροπούλου για τη μελέτη και την αποκατάσταση του Ιερού Κουβουκλίου στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα.

Στο πλαίσιο του έργου ανοίχτηκε ο Πανάγιος Τάφος του Χριστού και στη συνέχεια μελετήθηκαν με τις πιο σύγχρονες τεχνικές η ιστορία, η μορφολογία και τα υλικά του μνημείου. Οι εργασίες διήρκησαν 8 μήνες και όπως είπε η Αντωνία Μοροπούλου μελετήθηκε για πρώτη φορά η ιστορία του Πανάγιου Τάφου.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: