Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Τι είπε ο Γιάννης Μώραλης στην ημερίδα της EBRD

Χωρίς κατηγορία στις 10/10/2019

Για τον Πύργο, για το Μικρολίμανο, για τον Άγιο Διονύσιο, για τη Cosco και το μέλλον του Πειραιά

|> Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης συμμετείχε σε πάνελ ομιλητών κατά τη διάρκεια ημερίδας που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), για την παρουσίαση της στρατηγικής της στους τομείς του τουρισμού και των ακινήτων, κατά την περίοδο 2020 – 2024. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε στο νέο κτήριο στις πρώην εγκαταστάσεις της καπνοβιομηχανίας Παπαστράτος.

Ο Γιάννης Μώραλης κατά την ομιλία του, αναφέρθηκε στην αστική ανάπλαση της περιοχής του Αγίου Διονυσίου, ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ, που ξεκινάει τις προσεχείς εβδομάδες λέγοντας πως ήταν μια «άγονη» περιοχή χωρίς ζωή και δραστηριότητες και πως με τις ιδιωτικές επενδύσεις που λαμβάνουν χώρα, δημιουργείται ένα νέο κύτταρο επιχειρηματικότητας, με νέες θέσεις εργασίας και με μια νέα μικροοικονομία.

Ο κ. Μώραλης ανέφερε ότι ήδη 3.500 άτομα εργάζονται σε τρία νέα κτήρια στην περιοχή και πως τα επόμενα 4-5 χρόνια θα έχει δημιουργηθεί εκεί μια νέα «γειτονιά» για όλη την Αττική, με εργαζομένους, με επιχειρήσεις, με πολιτισμό και με κατοίκους. Αναφερόμενος στη μεγάλη επένδυση της Cosco στο λιμάνι, υπογράμμισε ότι «παρά τις επιμέρους διαφωνίες που μπορεί να έχει κανείς, πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο master plan, το οποίο κατά τη γνώμη μου, κινείται στη σωστή κατεύθυνση και θα βοηθήσει την πόλη του Πειραιά στην ανάπτυξη, στους τομείς της γαλάζιας οικονομίας, κάτι που και εμείς επιθυμούμε».

Όσον αφορά τον Πύργο, τόνισε πως υπάρχει μια σημαντική πρόταση για την εκμετάλλευσή του, η οποία αυτή τη στιγμή είναι σε επίπεδο επιτροπής αξιολόγησης και ότι κατά τη γνώμη του θα ευοδωθεί  και θα έχουμε άλλη μια σημαντική επένδυση, αλλά και ανάπλαση της γύρω περιοχής, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. Μάλιστα επεσήμανε ότι σύμφωνα με την κατατεθείσα πρόταση, ο Πύργος θα γίνει ένα «πράσινο» κτήριο, φιλικό για το περιβάλλον.

Ο κ. Μώραλης αναφέρθηκε επίσης, στην ανάπλαση της περιοχής του Μικρολίμανου. Τόνισε ότι είναι μια τουριστική περιοχή με ένα πολύ σημαντικό αριθμό επιχειρήσεων και εργαζομένων και ότι θα γίνει ένα πολύ σημαντικό κέντρο επισκεπτών, Ελλήνων και ξένων για τον Πειραιά. Όλες αυτές οι παρεμβάσεις, σημείωσε ο κ. Μώραλης, δίνουν έναν «αέρα» αισιοδοξίας στην πόλη και σε κάθε Πειραιώτη και τόνισε ότι η πόλη, ως το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας,  πρέπει να είναι εξωστρεφής.

«Εμείς θέλουμε να διευκολύνουμε τους ιδιώτες να έρθουν στην πόλη μας και να επενδύσουν, υπάρχουν κι άλλες άμεσες ιδιωτικές επενδύσεις από ελληνικές και ξένες εταιρείες και όλο αυτό σηματοδοτεί για την πόλη μας μια σημαντική αλλαγή», τόνισε ο κ. Μώραλης.

Τέλος, ο δήμαρχος Πειραιά ευχαρίστησε την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης για το επενδυτικό ενδιαφέρον που έμπρακτα έχει για την πόλη του Πειραιά.

Από τον δήμο Πειραιά στην ημερίδα παρευρέθηκε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Οδοποιίας-Αποχέτευσης Αλέξανδρος Αργουδέλης.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: