Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Δημ. Καρύδης: “Να αποδοθεί στην Περιφέρεια και τον Δήμο ο περιβάλλων χώρος του ΣΕΦ”

Χωρίς κατηγορία στις 26/07/2017

Τι είπε ο Κουτσούκος 

|> Δήλωση σχετική για να περιέλθει ο χώρος που περιβάλλει το ΣΕΦ στην Περιφέρεια και τον Δήμο Πειραιά, έκανε ο πρώην βουλευτής και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης. Συγκεκριμένα, είπε:

Στην Βουλή κατατέθηκε διάταξη σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών σύμφωνα με την οποία, ο χώρος που περιβάλλει το ΣΕΦ και είχε αποδοθεί στο ΤΑΙΠΕΔ, επιστρέφει στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Έτσι ένα λάθος που έγινε στο παρελθόν αποκαθίσταται… με ένα νέο λάθος.

Ο χώρος που περιβάλλει το ΣΕΦ (η έκταση είναι εκατοντάδες στρέμματα) είναι πλήρως αναξιοποίητος και έχει μετατραπεί εδώ και χρόνια σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο όταν την γενική εποπτεία και ευθύνη του, την είχαν το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΦ και η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Συνεπώς, είναι η ώρα να ξεφύγουμε από λύσεις που έχουν δοκιμαστεί και έχουν αποτύχει. Να ξεφύγουμε από καταστάσεις παραλυτικής γραφειοκρατίας και ακινησίας. ΤΩΡΑ είναι η ΩΡΑ των τολμηρών αποφάσεων. Να προχωρήσουμε μπροστά με αποφασιστικότητα.

Ο χώρος που περιβάλλει το ΣΕΦ (και γιατί όχι και το στάδιο και η μαρίνα), πρέπει να αποδοθεί στην Περιφέρεια και τον Δήμο Πειραια, έτσι ώστε μέσα από ένα κοινό σχέδιο και κοινό φορέα να τον αποκαταστήσουν, να τον αξιοποιήσουν και να τον αναπτύξουν προς όφελος της ζωής όλων των Πειραιωτών και κυρίως των νέων.

Γιατί αυτό που έγινε στον διπλανό χώρο από το ΣΕΦ μέχρι το Παλαιό Φάληρο, στο παραλιακό μέτωπο που περιλαμβάνει και τα Ολυμπιακά Ακίνητα, τα οποία αποδόθηκαν στην περιφέρεια, να μην γίνει και στην περίπτωση του χώρου που περιβάλλει το ΣΕΦ;

Η Περιφέρεια, ο Δήμος Πειραιά, οι φορείς, οι βουλευτές Πειραιά, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης, δεν πρέπει να αφήσουν να χαθεί η μεγάλη αυτή ευκαιρία για το μέλλον της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά.

Ο Γιάννης Κουτσούκος

Εν τω μεταξύ, στο πλαίσιο της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Προσαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας (ΕΕ) 2016/881 και άλλες διατάξεις» στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιάννης Κουτσούκος, μεταξύ άλλων είπε:

Εμείς συμφωνούμε να μεταφερθούν τα ακίνητα του δημοσίου στις περιφέρειες ή στους δήμους, καθώς είναι αναξιοποίητα –λαλούν κουκουβάγιες- αλλά αυτό θέλει ένα σχέδιο. Όχι αποσπασματικά και ως έτυχε σε κάθε νομοσχέδιο 7-8 ή 10 ακίνητα.

H βασική μου παρατήρηση τώρα στο άρθρο, είναι η εξής, για να δούμε εάν παίζετε και εδώ παιχνίδια. Το παραλιακό μέτωπο εκχωρήθηκε στην Περιφέρεια Αττικής. Ο περιβάλλων χώρος του ΣΕΦ είναι στην ευθύνη της Γενικής Γραμματείας η οποία ελέγχει το νομικό πρόσωπο που έχει την ευθύνη της διοίκησης του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και είναι μια κατάσταση απαράδεκτη. Θα το δώσετε πάλι στη Γενική Γραμματεία να συνεχίσει την ίδια απαράδεκτη κατάσταση; Πρέπει να το δώσετε στο Δήμο του Πειραιά και στην Περιφέρεια,να το αξιοποιήσουν. Εσείς τώρα τι κάνετε; Το δίνετε στη Γενική Γραμματεία, για να το δώσει η Γενική Γραμματεία μετά με μια άλλη διαδικασία προφανώς, γιατί δεν έχει τους μηχανισμούς να το αξιοποιήσει. Όταν κάνετε μια ρύθμιση, να την κάνετε σωστά και να είσαστε οργανωμένοι.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: