Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Επιμνημόσυνη δέηση από τον Δήμο Πειραιά στο μνημείο του Γεώργιου Καραϊσκάκη στο Ν. Φάληρο

Χωρίς κατηγορία στις 24/03/2018

Εν όψει 25ης Μαρτίου

|> Επιμνημόσυνη δέηση εψάλη μπροστά στο μνημείο του ήρωα της Επανάστασης του 1821 Γεωργίου Καραϊσκάκη στο Ν. Φάληρο,  στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.

Στην τελετή παρευρέθηκε ο πρόεδρος του δ.σ. Πειραιά Γιώργος Δαβάκης, ως εκπρόσωπος  του δημάρχου, ο οποίος δήλωσε:

«Ήρθαμε σήμερα στο Νέο Φάληρο για να τιμήσουμε μπροστά  στο μνημείο του ήρωα – στρατάρχη Γεωργίου Καραϊσκάκη την έναρξη της Επανάστασης του 1821. Στο μνημείο αυτό τιμούμε  συγχρόνως όλους τους ήρωες της Επανάστασης, οι οποίοι με αγώνες, με θυσίες και με  αίμα εξασφάλισαν την ελευθερία και την  ανεξαρτησία της χώρας μας, ύστερα από 400 χρόνια σκλαβιάς. Εμείς τηρούμε ευλαβικά την παρακαταθήκη τους και  δεν επιτρέπουμε να χαριστεί σπιθαμή γης από την πατρίδα μας.

Σήμερα αισθανόμαστε υποχρεωμένοι να τους ευγνωμονούμε, να τους ευχαριστούμε και να τους τιμούμε γι’ αυτό το οποίο μας άφησαν. Η θυσία τους είναι παράδειγμα για εμάς και ιδιαίτερα για τη νεολαία. Η μεγαλύτερη τιμή γι’ αυτούς είναι  να ακολουθήσουμε τα χνάρια τους. Σας μεταφέρω τον χαιρετισμό και τα χρόνια πολλά του Δημάρχου κ. Γιάννη Μώραλη, ο οποίος δεν παρευρίσκεται σήμερα εδώ για λόγους υγείας.  Ζήτω η επανάσταση της 25ης Μαρτίου 1821. Ζήτω η Ελλάδα. Χρόνια πολλά».

Στεφάνια κατέθεσαν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Πειραιά Γιώργος Δαβάκης, ο πρόεδρος της Γ΄ δημοτικής κοινότητας Χαράλαμπος Λιακόσταυρος, εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου Πειραιά, του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, της διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης Πειραιά, καθώς και μαθήτρια από το 20ο  Δημοτικό Σχολείο Πειραιά. Εκ μέρους της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Σαρωνικού κατατέθηκε, αντί στεφάνου, χρηματικό ποσό στο 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πειραιά.

Στην τελετή, συμμετείχαν αντιπροσωπείες μαθητών και εκπαιδευτικών Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης, ενώ παιάνιζε η Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: