Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Trendy… παρέλαση στον Πειραιά, με… στυλ και “σκισμένα” τζιν!

Χωρίς κατηγορία στις 26/03/2018

Ενωτικό μήνυμα Μώραλη για τα εθνικά μας θέματα, εν όψει της εθνικής επετείου

Τ/Π |> Όπως κάθε χρόνο… Αυτή τη στερεότυπη φράση δεν μπορεί να απουσιάζει σε αναφορά για την χθεσινή (μαθητική) παρέλαση στον Πειραιά. Όπως κάθε χρόνο λοιπόν, έτσι και εφέτος η μαθητιώσα νεολαία, τίμησε με την παρέλασή της τους αγώνες του λαού μας για την απελευθέρωσή του από τον οθωμανικό ζυγό.

Κορίτσια κι αγόρια σε εξάδες παρήλασαν μπροστά από την εξέδρα των επισήμων που ήταν στημένη μπροστά στο Δημοτικό Θέατρο, καταχειροκροτούμενα από πλήθος κόσμου που είχαν καταλάβει τις δύο πλευρές της λεωφόρου Ηρώων Πολυτεχνείου, μέχρι την πλατεία Τερψιθέας. Θεωρείται ότι ο αριθμός των Πειραιωτών που παρευρέθηκαν στην παρέλαση ήταν ο μεγαλύτερος των τελευταίων ετών.

Όμως η πικρή αλήθεια είναι ότι, όσο περνούν τα χρόνια, τόσο και τιμώνται πιο πρόχειρα οι δύο εθνικές επέτειοι, του 1821 και του 1940. Εκτός λίγων εξαιρέσεων, ούτε από πλευράς των μαθητών αλλά ούτε και από τους εκπαιδευτικούς δίνεται η δέουσα προσοχή στην εμφάνισή τους, σε σημείο που να διερωτάσαι μήπως παιδιά και δάσκαλοι/καθηγητές βρέθηκαν κατά λάθος στην παρέλαση.

Μπορεί να μην υπάρχει… Αισθητική Αστυνομία, μπορεί εν όψει της γενικής ασχήμιας των καιρών, να κυριαρχεί ένας ενδυματολογικός “προοδευτισμός”, αλλά όταν τιμάς κάποιους που έδωσαν τα νειάτα και το αίμα τους, για να αναπνέεις εσύ ελεύθερος, τότε τον τιμάς και με την εμφάνισή σου! Τέλος πάντων…

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Παρών στην παρέλαση ήταν και ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης, μετά από ολιγοήμερη απουσία από τα καθήκοντά του για λόγους υγείας, ο οποίος μετά το πέρας της παρέλασης έκανε την παρακάτω δήλωση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821:

«Χρόνια πολλά σε όλους. Σήμερα είναι μια μεγάλη  εθνική γιορτή για όλη τη χώρα, για όλους τους Έλληνες  και τις Ελληνίδες. 197 χρόνια μετά από την Ελληνική επανάσταση,  το μήνυμα  του αγώνα είναι περισσότερο  επίκαιρο παρά ποτέ. Ο αγώνας για την πατρίδα, την ελευθερία, την εθνική ανεξαρτησία είναι πραγματικά επίκαιρος όσο ποτέ. Με το  “Σκοπιανό” ανοιχτό και σε διαπραγμάτευση για το όνομα των Σκοπίων, αλλά και την τουρκική επιθετικότητα να είναι στα «κόκκινα»  νομίζω ότι το μήνυμα της εθνικής εορτής, 197 χρόνια μετά, θα πρέπει να είναι: όλος ο πολιτικός κόσμος ενωμένος να στοιχηθεί πίσω από μία εθνική γραμμή, ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τη χώρα και όλους μας. Χρόνια πολλά  στις Ελληνίδες και στους Έλληνες».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: