Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Αρχίζει η βελτίωση και η αισθητική αναβάθμιση του φωτισμού δημοτικών χώρων

Χωρίς κατηγορία στις 22/07/2016

Πρώτα από Κοραή

Ο δήμος Πειραιά υλοποιεί πρόγραμμα καθαρισμού των φωτιστικών σωμάτων και συνολικής αντικατάστασης των καμένων λαμπτήρων του δημοτικού φωτισμού σε όλες τις δημοτικές κοινότητες της πόλης, με στόχο τη βελτίωση του φωτισμού και την αισθητική αναβάθμιση των φωτιστικών ιστών.

Το πρόγραμμα αυτό, έχει ξεκινήσει προ διμήνου περίπου και ήδη συνεργεία της διεύθυνσης Ηλεκτρολογικού-Μηχανολογικού, έχουν προχωρήσει σε αντίστοιχες εργασίες στην οδό Αλιπέδου (είσοδο της πόλης) και στις παραλίες Φρεαττύδα και Βοτσαλάκια, όπου έγινε καθαρισμός και χρωματισμός των ιστών και  αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων. Χθες τα συνεργεία προχώρησαν σε εργασίες στα φωτιστικά σώματα και στους ιστούς της πλατείας Κοραή.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα για τη βελτίωση και την αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού είναι συνεχές και θα επεκταθεί σε όλες τις πλατείες και τους δρόμους της πόλης.

Ο αντιδήμαρχος  Μηχανολογικού – Ηλεκτρολογικού Στέλιος Γαϊτανάρος, που επιβλέπει και προσωπικά την υλοποίηση αυτού του προγράμματος, δήλωσε:

«Ξεκινάμε από την πλατεία Κοραή τον καθαρισμό των φωτιστικών σωμάτων, την αντικατάσταση όλων  των καμένων λαμπτήρων και την εν γένει βελτίωση του δημοτικού φωτισμού που θα επεκταθεί σε όλες τις πλατείες και τους δρόμους της πόλης μας. Το πρόγραμμα βέβαια για τη βελτίωση του δημοτικού φωτισμού έχει ήδη ξεκινήσει προ διμήνου, πέρα από τη συνήθη συντήρηση που γινόταν μέχρι σήμερα, με παρεμβάσεις στην Αλιπέδου και στις πλαζ Βοτσαλάκια και Φρεαττύδα. Παράλληλα προγραμματίζουμε να προχωρήσουμε σύντομα σε αλλαγή όλων των λαμπτήρων, με νέους σύγχρονης τεχνολογίας (LED κ.α.), ενώ ταυτόχρονα μελετάμε και την εγκατάσταση ενός συστήματος τηλεδιαχείρησης του δημοτικού φωτισμού. Με το σύστημα αυτό θα ενημερώνεται ηλεκτρονικά και άμεσα βέβαια, η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, όχι μόνο για τις βλάβες, αλλά και για άλλες παραμέτρους του δικτύου του δημοτικού φωτισμού. Στόχος μας είναι αφενός η βελτίωση του φωτισμού της πόλης και αφετέρου η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και η εξοικονόμηση πόρων από τη δαπάνη του Δήμου για τον ηλεκτροφωτισμό της πόλης».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: