Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Πώς διασώθηκαν από το Λιμενικό οι 52 αλλοδαποί (ανάμεσά τους 6 παιδιά) από τη Φαλκονέρα

ΝΑΥΤΙΛΙΑ στις 09/08/2023

Επέβαιναν σε ιστιοφόρο και σώθηκαν όλοι τους μετά από επιχείρηση ελικοπτέρου, περιπολικών σκαφών, πλοίου ανοιχτής θαλάσσης και ενός ιδιωτικού σκάφους

|> Σώα και τα 52 αλλοδαποί που επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος στα νερά της Φαλκονέρας, μετά από συντονισμένη επιχείρηση του Λιμενικού με τέσσερα  περιπολικά σκάφη, ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης, ένα ελικόπτερο και ένα ιδιωτικό σκάφος.

Τις πρωινές ώρες χθες ενημερώθηκαν, οι Λιμενικές Αρχές Μήλου, Ίου, Σπετσών και Παράλιου Άστρους, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) για «λέμβο σε δυσχερή θέση με ικανό αριθμό αλλοδαπών, στη θαλάσσια περιοχή δυτικά ν. Μήλου».

Αμέσως έσπευσαν στην περιοχή και το ελικόπτερο (ΛΣ) και τα προαναφερθέντα σκάφη, όπου εντόπισαν στη θαλάσσια περιοχή της Φαλκονέρας ιστιοφόρο σκάφος με τους 52 αλλοδαπούς.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Εξ αυτών, οι 43 είναι άνδρες, οι 3 γυναίκες και μαζί τους  6 παιδιά. Περισυνελέγησαν από το ΠΑΘ και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Λαυρίου. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους και σειρά έχει η μεταφορά τους στο ΚΥΤ Μαλακάσας.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ασφάλειας και Προστασίας Θαλάσσιων Συνόρων του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (Δ.Α.Π.ΘΑ.Σ.).

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: