Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Πρόκληση… η πρόταση του “New Designers Fashion Show”

FLASH στις 27/05/2018

Με την ελληνική πολιτιστική κληρονομία “απαντά” το ΔΙΕΚ Χαϊδαρίου

Τ/Π |> Πρόταση και πρόκληση, αναμένεται να αποτελέσει και εφέτος το “New Designers Fashion Show”, των σπουδαστών των τμημάτων Μόδας του ΔΙΕΚ Χαϊδαρίου, που θα γίνει την Τετάρτη 6 Ιουνίου (&:30 μμ) στο αμφιθέατρο της σχολής ( Αγίας Τριάδας και Ρίμινι, Χαϊδάρι). Πρόταση επειδή είναι προϊόν “φρέσκων μυαλών” και μια πρόκληση επειδή ίσως ξαφνιάσει την όχι και τόσο καλή σημερινή κατάσταση της ελληνικής Μόδας.

Το κεντρικό θέμα της παρουσίασης του θεάματος αφορά την “Ελληνική Πολιτιστική Κληρονομιά”(υλική και άϋλη), όπως αυτή συναντάται στην αρχαία Ελλάδα, στον περιοδικό Τύπο (γελοιογραφίες), στο έργο του Γιάννη Μόραλη, στον ελληνικό Κινηματογράφο, αλλά και στο ελληνικό τοπίο.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Αυτά είναι τα σημεία φυγής που αποτελούν τις βασικές πηγές έμπνευσης των σπουδαστών της σχολής, οι οποίοι μέσα από απλές γραμμές ενδυμάτων και σύμφωνα πάντα με τις διεθνείς τάσεις της μόδας – προβάλλουν καθαρά και διακριτικά την ταυτότητα της πατρίδας μας.

Οπωσδήποτε τόσο απαιτητική δράση, είναι κάπως παράτολμη, όταν αφορά ένα δημόσιο εκπαιδευτικό ίδρυμα, όπως το ΔΙΕΚ Χαϊδαρίου. Όμως το επιχείρημα συμβαίνει κατ΄ επανάληψη, κάτι που αποτελεί ένα αρκετά θετικό δεδομένο, για το συγκεκριμένο ΔΙΕΚ για τους διδάσκοντες και την διεύθυνσή του.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: