Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Φιλανθρωπικός αγώνας 100 ωρών 25-29/5 στην Αγορά Καλατράβα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 11/05/2022

Διοργάνωση : “Μαζί για το Παιδί” με στήριξη από την Περιφέρεια – Στόχος:  προστασία και βελτίωση ποιότητας  ζωής των παιδιών

|> Ανοικτή πρόσκληση προς όλους τους πολίτες της Αττικής να συμμετάσχουν στον φιλανθρωπικό αγώνα 100 ωρών “NoFinish Line”, που εφέτος θα διεξαχθεί με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής, από τις 25 έως και τις 29 Μαΐου στην Αγορά του Καλατράβα (ΟΑΚΑ), με στόχο τη στήριξη της Ένωσης “Μαζί για το Παιδί”, απεύθυνε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Πρόκειται για έναν φιλανθρωπικό αγώνα που διοργανώνεται για 6η χρονιά στη χώρα μας από τη διεθνή οργάνωση φιλανθρωπικών δράσεων για το παιδί “NoFinish Line International”.

Ειδικότερα θα μπορούν να συμμετάσχουν πολίτες κάθε ηλικίας και να περπατήσουν ή να τρέξουν ανάλογα με την προτίμησή τους για όση ώρα επιθυμούν. Τα χιλιόμετρα που θα κάνουν καταγράφονται μέσω beeper και μετατρέπονται σε ευρώ, τα οποία εφέτος, όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της ελληνικής ένωσης “Μαζί για το Παιδί” Αλεξάνδρα Μαρτίνου, θα διατεθούν για την ενίσχυση του ξενώνα που θα εγκαινιαστεί σύντομα με στόχο τη φιλοξενία μητέρων και παιδιών, προσφύγων από την Ουκρανία.

Σε σχετική συνέντευξη Τύπου που δόθηκε, εκτός από τον Γιώργο Πατούλη και την Αλεξάνδρα Μαρτίνου συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας του “NoFinish Line International” και πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του “NoFinish Line Athens” Γιάννης Νικολάου, η Ολυμπιονίκης του Μήκους Νίκη Ξάνθου ως νέα πρέσβης του αγώνα, οι επίσης πρέσβεις της εθνικής Βάδην Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, Κυριακή Φιλτισάκου, Έφη Κουρκουτσάκη και Χριστίνα Παπαδοπούλου, συνοδευόμενες από τον ομοσπονδιακό προπονητή Ναπολέοντα Κεφαλόπουλο, η δρομέας μεγάλων αποστάσεων Αναστασία Μαρινάκου, ο πρεσβευτής της διοργάνωσης,Ησαϊας Ματιάμπα, ο οποίος αφιλοκερδώς θα τραγουδά στον αγώνα, ο γενικός διευθυντής του ΟΑΚΑ Κωνσταντίνος Χαλιορής και εκπρόσωποι των υπόλοιπων χορηγών του “6oυ NoFinish Line Athens”. Παρευρέθηκαν επίσης η αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Λ. Κεφαλογιάννη και η ειδική συνεργάτης σύμβουλος του περιφερειάρχη σε ζητήματα αθλητισμού Χ. Γαλανοπούλου.

«Στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία που στόχο έχει την προστασία και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών. Ανοίγουμε την αγκαλιά μας σε όλα τα παιδιά που μας έχουν ανάγκη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης και αφού εξέφρασε τη χαρά του για τη συμμετοχή της Περιφέρειας σε αυτή την εξαίρετη δράση , όπως ανέφερε, πρόσθεσε μεταξύ άλλων:

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

«Η διεξαγωγή του αγώνα “NoFinish Line” στον πιο εμβληματικό αθλητικό χώρο της Αττικής είναι μία πρόκληση για όλους μας. Είναι σημαντικό να διανύσουμε όσα χιλιόμετρα μπορεί ο καθένας μας και να προσφέρουμε στέλνοντας διπλό μήνυμα: Τη σημασία του αθλητικού τρόπου ζωής στην επίτευξη του στόχου της ευζωίας αλλά και τη σημασία της προσφοράς ειδικά σε παιδιά που έχουν την ανάγκη μας. Όλα τα παιδιά του κόσμου είναι “δικά μας παιδιά” και βεβαίως αυτά που έχουν ανάγκη ακόμη περισσότερο! Θα ήθελα να συγχαρώ την πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης “Μαζί για το Παιδί” την κυρία Αλεξάνδρα Μαρτίνου για το έργο που επιτελεί καθώς και όλους τους διοργανωτές για αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία και να διαμηνύσω πως η Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσει να στηρίζει τέτοιου είδους δράσεις. Καλούμε, λοιπόν όλους τους πολίτες της Αττικής να συμμετάσχουν γιατί ο σκοπός είναι ιερός». Κλείνοντας ο κ. Πατούλης ευχαρίστησε την κα Κεφαλογιάννη, την εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλο Αθλητισμού Μ. Βάρσου, αλλά και τη συνεργάτιδά του σε θέματα αθλητισμού Χ. Γαλανοπούλου για τη συμβολή τους.

Η πρόεδρος της ελληνικής ένωσης “Μαζί για το Παιδί”, Αλεξάνδρα Μαρτίνου, επισήμανε μεταξύ άλλων:

«Τρέχουμε όλοι σε αυτόν τον απίθανο αγώνα που δεν έχει τέλος, αλλά οι συμμετοχές είναι μεγάλες. Μπορεί καθένας να τρέξει, όποια ηλικία κι αν έχει, ό,τι ώρα θέλει και τα χιλιόμετρα μετατρέπονται σε οικονομική ενίσχυση για το “Μαζί για το Παιδί”. Το “Μαζί για το Παιδί” έχει ιδρυθεί εδώ και 26 χρόνια. Προσπαθούμε να βοηθάμε παιδιά σε ανάγκη σε όλη την Ελλάδα, πάνω από 30 χιλιάδες παιδιά τον χρόνο, παιδιά που είναι αντιμέτωπα με τη φτώχια, την κακοποίηση, την αρρώστια ή την αναπηρία. Ας προσπαθήσουμε, λοιπόν φέτος να στηρίξουμε τα παιδιά που έχουν βιώσει τον πόλεμο και ας ευχηθούμε να τελειώσει ο πόλεμος πολύ γρήγορα».

Ο γενικός γραμματέας του “NoFinish Line International” και πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του “NoFinish Line Athens” Γιάννης Νικολάου τόνισε μεταξύ άλλων:

«Κίνητρό μας είναι η προσφορά, ιδιαίτερα για τα παιδιά και μας έχει δοθεί αυτή η δυνατότητα από το 2017, όταν και ξεκινήσαμε το εγχείρημα του “NoFinish Line φέρνοντάς το και στην Ελλάδα, αφού είναι ένας διεθνής Οργανισμός, μία διεθνής δραστηριότητα. Στην Ελλάδα, έχουμε καταφέρει χάρη στον κόσμο που συμμετέχει, που δηλαδή απλά τρέχει ή περπατάει και καταγράφουμε τα χιλιόμετρα που κάνει, να έχουμε μεγάλη επιτυχία».

Η νέα πρέσβης του “NoFinish Line Athens” και Ολυμπιονίκης του άλματος εις Μήκος Νίκη Ξάνθου υπογράμμισε:

«Πραγματικά, όλοι πρέπει να είναι παρόντες σε αυτόν τον αγώνα. Είναι ένας αγώνας διαφορετικός από όλους τους άλλους. Αυτός ο αγώνας είναι διαφορετικός. Μπορείς να τρέξεις, μπορείς να περπατήσεις, μπορείς να κάνεις μία βόλτα με τα παιδιά σου, με τις φίλες σου. Είναι ένα event, το οποίο έχει χαρά, έχει διασκέδαση. Έχει προσφορά στα παιδιά».

Η Ολυμπιονίκης του Βάδην Αντιγόνη Ντρισμπιώτη ανέφερε:

«Εκείνες τις ημέρες θα είμαστε εκεί, να βαδίσουμε δίπλα σε όλους, να πάρουμε τα παιδιά από το χέρι, τα κατοικίδιά μας, τους φίλους μας και να περπατήσουμε γι’ αυτόν τον καλό σκοπό. Τα παιδιά μας έχουν ανάγκη γιατί δεν μπορούν μόνα τους να ζητήσουν και να κάνουν πράγματα για τον εαυτό τους. Θα είμαστε εκεί, όλοι, να βοηθήσουμε, σε αυτόν τον φιλανθρωπικό αγώνα».

Ο πρεσβευτής της διοργάνωσης, Ησαΐας Ματιάμπα, τόνισε: «Το παιδί είναι το μέλλον του κόσμου. Αν δεν μπορέσουμε να στηρίξουμε τα παιδιά μας, τί θα κάνουμε σε αυτόν τον κόσμο; Χαίρομαι γι’ αυτήν την προσπάθεια, χαίρομαι που θα συμβάλλω και θα εμπλουτίσω τον σκοπό αυτόν μουσικά».

Τέλος ο γενικός διευθυντής του ΟΑΚΑ Κωνσταντίνος Χαλιορής εξέφρασε τη χαρά του που πλέον στο ΟΑΚΑ μπορούν να διοργανώνονται τέτοιου είδους εκδηλώσεις και ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη Αττικής για τη συμβολή του στο να γίνει το ΟΑΚΑ ένας σύγχρονος και σημαντικός αθλητικός πόλος στην Αττική.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: