Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Είχαν σοβαρό λόγο οι Κροάτες νεοναζί χούλιγκανς που επιτέθηκαν στην Ελλάδα…

FLASH στις 10/08/2023

Η ιστορία ήθελε τη χώρα τους στο πλευρό της ναζιστικής Γερμανίας και η ‘’φιλοσερβική’’ ΑΕΚ είναι εχθρική ομάδα προς την Κροατία!

Τ/Π |> Ένα ενδιαφέρον ιστορικό σημείωμα, που έχει σχέση με τους Κροάτες και τον ναζισμό ‘’τους’’ και το οποίο απέκτησε επικαιρότητα λόγω των τραγικών γεγονότων στη Ν. Φιλαδέλφεια, αναρτήθηκε χθες στο newsbreak.gr. Και αποτελεί μία ‘’απάντηση’’ για τα αίτια που η Ελλάδα δέχθηκε την κροατική ναζιστική εισβολή.

Στο σημείωμα, μεταξύ άλλων, τονίζεται ότι «είναι δύσκολο στην Ελλάδα να κατανοήσουμε το πόσο ισχυρή επιρροή μπορεί να έχει ένας αθλητικός σύλλογος στα πολιτικά πράγματα μιας χώρας» και πως «η εξήγηση βρίσκεται πίσω στο χρόνο, στη δημιουργία της Γιουγκοσλαβίας τις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα και κορυφώνεται με την ίδρυση του ανεξάρτητου κράτους μετά τον εμφύλιο πόλεμο στη δεκαετία του ΄90».

Επισημαίνεται ότι «οι περισσότεροι Κροάτες αισθάνονταν υπόδουλοι στην ίδια τη χώρα που άλλοι είχαν δημιουργήσει για αυτούς», πως «με τους Σέρβους δεν τους συνέδεε τίποτα, αφού ήταν καθολικοί οι άλλοι ήταν ορθόδοξοι» και ότι «αυτοί κοιτούσαν την Κεντρική Ευρώπη, οι άλλοι την Ανατολή και ειδικά τη Ρωσία».

Ακόμη γίνεται μία σημαντική ιστορική υπενθύμιση, ότι: «Για τους περισσότερους Κροάτες οι Γερμανοί το 1941 δεν ήταν κατακτητές, αλλά απελευθερωτές που τους έδωσαν την ανεξαρτησία, κι ο Τίτο, αν και Κροάτης (με Σλοβένα μητέρα) ήταν ένας προδότης για την πατρίδα του».

>>> Ολόκληρο το άρθρο-απάντηση στην επίθεση των Κροατών νεοναζί χούλιγκανς ΕΔΩ

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: