Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Σήμερα “επιστρέφουν” από την Κύπρο 7 αγνοούμενοι μαχητές…

ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ στις 25/11/2021

Είχαν χαθεί τα ίχνη των επτά ηρώων κατά την εισβολή του 1974 στη μαρτυρική μεγαλόνησο – Μετά από 47 χρόνια βρέθηκαν τα οστά τους…

|> Σήμερα επιστρέφουν στην Ελλάδα μετά από 47 χρόνια, τα οστά επτά αγνοουμένων Ελλαδιτών μαχητών, που τα ίχνη τους είχαν χαθεί το 1974 στην Κύπρο.

Πρόκειται για τους συνταγματάρχες Κωνσταντίνο Κόκκα (ένθετη φωτό) και Νικόλαο Γιαννακόπουλο και του έφεδρους ανθυπασπιστές Θωμά Κουκούλη, Χαράλαμπο Καραγκούνη, Δημήτριο Βελώνα, Δημήτριο Θανόπουλο και Χριστόδουλο Δοϊτσίδη.

Οι έξι πρώτοι υπηρετούσαν στην ΕΛΔΥΚ και ο έβδομος ήταν καταδρομέας που είχε μεταφερθεί στην Κύπρο στις 21 Ιουλίου 1974 με τα αεροσκάφη “NORATLAS” από την Α’ Μοίρα Καταδρομών του Μάλεμε της Κρήτης.

Τα οστά των επτά ηρώων θα μεταφερθούν στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας στο Στρόβολο, όπου θα τελεστεί τρισάγιο παρουσία πολιτειακής, θρησκευτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της Κύπρου και του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Χαρδαλιά. Θα ακολουθήσει τελετή παράδοσης οστών στα μέλη των οικογενειών των ηρώων που βρίσκονται για τον σκοπό αυτό στην Κύπρο.

Ακολούθως τα λείψανα θα μεταφερθούν με C-130 στην Ελλάδα για ταφή στους τόπους καταγωγής των επτά ηρώων.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: