Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Είχε δίκιο ο Τσίπρας – Ήξερε ότι θα τον έριχναν οι δικοί του!

Χωρίς κατηγορία στις 16/07/2015

Από: kallikratis.net

Katsikaris11

Του Δημήτρη Κατσικάρη

Η δραματική τροπή των πραγμάτων και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή σήμερα τα ξημερώματα φωτίζουν την πραγματική εικόνα και μια σκληρή πραγματικότητα που γνώριζε καλύτερα από κάθε άλλον για το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Ήξερε, δηλαδή ότι αν πήγαινε πριν 10 μέρες στη Βουλή προς ψήφιση την «πρόταση Γιούνκερ» ή κάτι παραπλήσιο, δεν θα κατόρθωνε να το περάσει και θα έπεφτε η κυβέρνησή του.

Τα αγκάθια

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε πια καταλάβει καλά: Ότι ο Γιάννης Βαρουφάκης είχε συνειδητά τορπιλίσει κάθε δυνατότητα συμφωνίας… καίγοντας κάθε γέφυρα που δημιουργούνταν.
Ότι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και μια ομάδα γύρω του ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΗΡΙΖΑΝ την πρότασή του, γιατί, όπως απεδείχθη περίτρανα πίστευαν στην ΕΞΟΔΟ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ.
Γνώριζε τις μελετημένες κινήσεις Λαπαβίτσα, που «έχτιζε» μεθοδικά την ιστορία εξόδου, παρουσιάζοντας σταθερά την αναγκαιότητα άλλου νομίσματος.
Έβλεπε καθαρά μπροστά του τα αδιέξοδα και το διχασμό του εκλογικού σώματος.
Ήξερε ότι ήταν επικεφαλής ενός κόμματος… δομημένου για αντιπολίτευση και όχι έτοιμου να κυβερνήσει τη χώρα.
Γνώριζε καλά τις κινήσεις και τη στρατηγική της Ζωής Κωνσταντοπούλου που μεθοδικά του ροκάνιζε την καρέκλα, προσδοκώντας την αποτυχία του για να τον διαδεχθεί

Τα αδιέξοδα και οι ευθύνες

Ούτως εχόντων των πραγμάτων, ο πρωθυπουργός οδηγήθηκε σε μεγάλα λάθη στρατηγικής, αφού ο τακτικισμός όλων υπερτερούσε και κανένας δεν ήθελε να αναλάβεις ευθύνες – μόνο καρέκλες, εκ του ασφαλούς.
Κάπως έτσι έφτασε και στο Δημοψήφισμα που ίσως παρακαλούσε μέσα του… να το χάσει για να οργανωθεί διαφορετικά μέσα από μια «παρένθεση των άλλων», που θα ξαναυπέγραφαν!
Εντέλει, το αποτέλεσμα και οι δραματικές εξελίξεις δικαίωσαν τις μύχιες σκέψεις και τις ανησυχίες του: Ήξερε ότι θα τον έριχναν, κάτι που και τώρα έχει επισυμβεί, εν μέρει, αφού πλέον δεν έχει την Δεδηλωμένη και αργά ή γρήγορα είναι υποχρεωμένος να πάει σε εκλογές «καθαρίζοντας το τοπίο», αφού αυτές θα γίνουν με Λίστα.
Το αν χάσει ή θα κερδίσει είναι πια δευτερεύον και για τον ίδιο.
Σίγουρα έτσι θα τελειώσει η διπλή ομηρία του…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: