Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Μία τοιχογραφία στην Καστέλλα που έχει τη δική της ιστορία…

ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ στις 25/03/2022

Είχε φιλοτεχνηθεί πέρυσι από την Ανδρονίκη Χειλά κατόπιν παραγγελίας του Κώστα Νιζάμη –Καραϊσκάκης και Νικηταράς “υπενθυμίζουν” στους περαστικούς τι σημαίνει αξιοπρέπεια!

|> Είχε φιλοτεχνηθεί πέρυσι από την Ανδρονίκη Χειλά κατόπιν παραγγελίας του Κώστα Νιζάμη –Καραϊσκάκης και Νικηταράς “υπενθυμίζουν” στους περαστικούς τι σημαίνει αξιοπρέπεια!

|> Ένα “γκράφιτυ” είχε δημιουργηθεί πέρυσι σε τοίχο του Πειραιά, εν όψει των 200 χρόνων από την ελληνική Εθνεγερσία και κάποιοι απολίτιστοι (με όλη τη σημασία της λέξης) θέλησαν να βάλουν την “υπογραφή” τους, πετώντας μαύρες μπογιές.

Οι δημιουργοί της τοιχογραφίας σύντομα καθάρισαν το έργο και από τότε μέχρι σήμερα, ο Καραϊσκάκης με τον Νικηταρά, έχουν στημένο… καραούλι εκεί στην αρχή της παραλιακής της Καστέλλας και υποδέχονται τον κάθε εισερχόμενο στον Πειραιά. Και μάλιστα ανενόχλητοι!

Το ότι από τότε μέχρι σήμερα, η τοιχογραφία δεν είχε “παρεμβάσεις”, αυτό ας εκληφθεί, όχι μόνον ως δείγμα σεβασμού στους αγώνες του λαού μας για την Ελευθερία, αλλά και σαν μήνυμα αισιοδοξίας, μήπως και έχει αρχίσει να γίνεται παρελθόν η “μόδα” της ασχήμιας. Ρομαντική η διαπίστωση, αλλά ας ελπίζουμε…

Μεγάλη μέρα σήμερα για τη Ρωμιοσύνη και την Ορθοδοξία και κάθε θετικό που συμβαίνει σε αυτόν καημένο τόπο, είναι καλό να αναφέρεται, αλλά και να “μεγεθύνεται”, Έχουμε τόσο ανάγκη! Χρόνια μας πολλά και με την ευχή να έχουμε λιγότερους βανδαλισμούς στην Ιστορία και στον Πολιτισμό μας.

> Το έργο φιλοτεχνήθηκε από την Ανδρονίκη Χειλά και είναι παραγγελία του διάσημου καταδύτη και υποψήφιου δημάρχου Πειραιά, Κώστα Νιζάμη.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: