Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ερώτηση Στάθη Παναγούλη για την εγκληματικότητα και τις επιθέσεις από “γιαλαντζί επαναστάτες”

ΕΛΛΑΔΑ στις 06/03/2018

Βρισκόμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση!

|> Επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών, με υπ΄όψιν του αν. υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κατέθεσε στη Βουλή ο ανεξάρτητος βουλευτής (Β΄Αθηνών) Στάθης Παναγούλης, με θέμα «Εγκληματικότητα και κάθε λογής επιθέσεις από ανθρώπους του υποκόσμου και “γιαλαντζί επαναστάτες”». Η ερώτηση του κ. Παναγούλη, αναφέρει:

 Τον τελευταίο καιρό κακοποιοί του κοινού ποινικού δικαίου, γιαλαντζί επαναστάτες και κάθε λογής αποβράσματα σπέρνουν  τον πανικό στην ελληνική πολιτεία.

Τα φαινόμενα βίας στην Αττική και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος πολλαπλασιάζονται καθημερινά. Οι γιαλαντζί επαναστάτες τον τελευταίο καιρό  έσπασαν δυο φορές τα καταστήματα σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους της Αθήνας, την οδό Ερμού και πρόσφατα  πραγματοποίησαν νέα επίθεση στην οδό Πατησίων.

Η περιοχή γύρω από το Πολυτεχνείο δύο-τρεις φορές την εβδομάδα θυμίζει ότι βρισκόμαστε σε  εμπόλεμη κατάσταση. Πολίτες βλέπουν  καθημερινά να καταστρέφονται οι περιουσίες τους, αυτοκίνητα  να πυρπολούνται  στο κέντρο της Αθήνας και στις φτωχογειτονιές της Αττικής αφού κάθε λογής κακοποιοί εισβάλουν σε σπίτια και καταστήματα, απειλώντας και εκβιάζοντας τους ενοίκους.

Ο  υπουργός Προστασίας του Πολίτη όχι μόνον παρακολουθεί  τα δρώμενα  σαν απλός θεατής, αλλά κατηγορεί την Ελληνική Αστυνομία και την ηγεσία της για αναποτελεσματικότητα και ανικανότητα!

Όμως δεν είναι ο ίδιος ο Yπουργός,  που τα τελευταία χρόνια εισηγείται με προτάσεις του στα αρμόδια όργανα και στο  Ανώτατο Συμβούλιο του Σώματος, φορείς δηλαδή που κάνουν τις κρίσεις για την  Ελληνική Αστυνομία;

Ξεχνά, μήπως, ο κ. υπουργός ότι στις τελευταίες κρίσεις άξιοι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας με σημαντικό έργο πήραν το δρόμο της αποστρατείας, παρά την επιτυχημένη πορεία τους τόσο σε υποθέσεις του κοινού εγκλήματος όσο και σε καίριες θέσεις Ασφάλειας και κυρίως στη διοίκηση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας;

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: