Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Εγκρίθηκαν από ΕΕ χορηγίες 20 εκ. για ΜΜΕ – θύματα του Covid-19

ΕU,ΕΛΛΑΔΑ στις 28/07/2021

Η ενίσχυση θα είναι ανάλογη με τις καταβολές του κάθε μέσου στον ΕΔΟΕΑΠ και δεν θα υπερβαίνει τα 1,8 εκ. – Καταβολή έως 31/12/21

|> Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε ελληνικό καθεστώς ύψους 20 εκατ. ευρώ για τη στήριξη εφημερίδων, περιοδικών, περιφερειακών παρόχων υπηρεσιών μέσων ενημέρωσης και ραδιοφωνικών σταθμών που επλήγησαν από την έξαρση του κορωνοϊού και από τα περιοριστικά μέτρα που αναγκάστηκε να εφαρμόσει η ελληνική κυβέρνηση για να περιορίσει τη διασπορά του ιού. Το καθεστώς εγκρίθηκε βάσει του προσωρινού πλαισίου για τις κρατικές ενισχύσεις.

Σύμφωνα με το καθεστώς, η κρατική στήριξη θα δοθεί υπό μορφή άμεσων επιχορηγήσεων. Το ποσό της ενίσχυσης θα υπολογιστεί με βάση τη συνεισφορά των δικαιούχων στο ενιαίο ταμείο επικουρικής ασφάλισης των δημοσιογράφων.

Η Επιτροπή διαπίστωσε ότι το ελληνικό καθεστώς συνάδει με τις προϋποθέσεις που θέτει το προσωρινό πλαίσιο. Ειδικότερα, η στήριξη:

  1. i)δεν θα υπερβαίνει το 1,8 εκατ. ευρώ ανά εταιρεία και
  2. ii)θα χορηγηθεί το αργότερο ως τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το μέτρο είναι αναγκαίο, κατάλληλο και αναλογικό για την άρση σοβαρής διαταραχής της οικονομίας κράτους μέλους, σύμφωνα με το άρθρο 107 παράγραφος 3 στοιχείο β) της ΣΛΕΕ και τις προϋποθέσεις που ορίζονται στο προσωρινό πλαίσιο. Σε αυτή τη βάση, η Επιτροπή ενέκρινε το μέτρο βάσει των κανόνων της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το προσωρινό πλαίσιο και τα άλλα μέτρα που έχει λάβει η Επιτροπή για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού είναι διαθέσιμες εδώ.

Η μη εμπιστευτική εκδοχή της απόφασης θα δημοσιευτεί με αριθμό υπόθεσης SA.63896 στο μητρώο κρατικών ενισχύσεων στον ιστότοπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον ανταγωνισμό αφ’ ης στιγμής διευθετηθούν τυχόν ζητήματα απορρήτου.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: