Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Εδώ, όπου κυριαρχούν η αυθαιρεσία και η “μαγκιά”…

Χωρίς κατηγορία στις 21/09/2016

Γίναμε “βούκινο” στην Πάνια – Υπόμνημα στον Γιάννη Μώραλη

Μία επιστολή και μία τηλεοπτική εκπομπή, στάθηκαν η αφορμή ώστε ο Τ/Π να ξαναγίνει «γραφικός» αναφέροντας το πόσο κινδυνεύουν οι διαβάτες στον Πειραιά και το πόσο αδιαφορία δείχνουν οι αρμόδιοι για την ασφάλεια των πολιτών.

Οι αλλεπάλληλες καταγγελίες που έχουν γίνει κατά καιρούς με αναρτήσεις του Τ/Π δεν κατάφεραν να ευαισθητοποιήσουν κανέναν αρμόδιο, λες και ότι η αδιαφορία που επιδεικνύεται δεν είναι εγκληματική!

Η αναρχία και ο «ωχαδερφισμός» σε δρόμους, λεωφορειόδρομους, πεζοδρόμια, πεζόδρομους και σε σταυροδρόμια που οι κάδοι σκουπιδιών εκμηδενίζουν ορατότητα, δεν περιγράφεται!

Δεν ξέρουμε τι κάνουν οι αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες, αλλά οι αντιδήμαρχοι, αλλά και οι δημοτικοί σύμβουλοι (συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης) δεν κυκλοφορούν ποτέ στον Πειραιά; Τίποτε δεν βλέπουν; Τίποτε δεν τους ενοχλείς;

Η επιστολή-καταγγελία που δημοσιεύεται παρακάτω, προέρχεται από αναγνώστη, ο οποίος μάλιστα έβαλε τίτλο «Ο Πειραιάς του χάους» και υπότιτλο: «Δυστυχώς παραβιάζουν τους νόμους αυτοί που τους ψηφίζουν». Και αφού προλογίζει γράφοντας «Για να το αντιληφθούμε καλύτερα ας παραθέσουμε και ένα ζωντανό παράδειγμα», αναφέρει:

«Δευτέρα, 19/9/2016, και ώρα περίπου 16.00. Στην δύσμοιρη λεωφορειολωρίδα, επί της Ηρώων Πολυτεχνείου, που με τόσες μελέτες και έξοδα, κόπους και βάσανα ο δήμος επέβαλε στους κατοίκους, μαζί με όλες τις άλλες αλλαγές δρόμων, κινείται δημοτικό αυτοκίνητο, με τις πορτοκαλί πινακίδες, ωραία και… αριστοκρατικά. Μόλις φτάνει στο ύψος του Δημαρχείου στρίβει κανονικά και παρκάρει επί της πλατείας.
Ανερυθρίαστα, προκλητικά και σε πολυσύχναστο μέρος, τόση κοροϊδία για τους ηλίθιους Πειραιώτες οδηγούς, που έχουν αλλάξει το καθημερινό τους δρομολόγιο και το έχουν προσαρμόζει στα νέα δεδομένα. Με εξαίρεση βεβαίως τους τολμηρούς «έξυπνους» οδηγούς που δεν τρέχει τίποτα και κινούνται κατά πώς τους βολεύει. Άλλωστε αστυνομία, ΔΙΑΣ και λοιπά σώματα ασφαλείας τους χαζεύουν όταν περνούν, διότι «δεν είναι δουλειά τους, είναι της Τροχαίας», η οποία στον Πειραιά είναι… μαγική εικόνα.
Βεβαίως η λύση δεν είναι να επανέλθει το προηγούμενο οδικό σύστημα στον Πειραιά αλλά να επιβληθεί η τάξη. «Dura lex, sed lex» («σκληρός νόμος αλλά νόμος»), όπως έλεγαν οι Λατίνοι.
Ο συμπαθής δήμαρχος θα πρέπει να κάνει και καμιά βόλτα με τα πόδια, όσο και αν κινδυνεύει να φρίξει με τις παρανομίες που υπάρχουν στο κέντρο και, γιατί όχι, να οργιστεί και με τους αρμόδιους, οι οποίοι παρόλο που έχουν ενημερωθεί εθελοτυφλούν και κωφεύουν».

Και θέμα εκπομπής της Πάνια!

Όμως, ο Πειραιάς έγινε «βούκινο» προχθές από την τηλεοπτική εκπομπή της Αννίτας Πάνια στο «Ε», όπου εμφανίστηκε Πειραιώτισσα η οποία έκανε μία «άγρια» καταγγελία.

Με δυό λόγια, η γυναίκα είπε ότι ενώ διέσχιζε οδόστρωμα κεντρικής οδού του Πειραιά, ξαφνικά εμφανίζεται αυτοκίνητο να έρχεται αντίθετα. Η κυρία δεν κάνει πίσω (και καλά έκανε!) και λέει στον οδηγό να κάνει πίσω διότι έρχεται αντίθετα. Ο τύπος, όχι μόνον δεν κάνει πίσω αλλά αρχίζει να μιλάει «γαλλικά». Η γυναίκα δεν καταλαβαίνει τίποτα και επιμένει. Όμως επιμένει και ο τύπος… Βάζει «πρώτη» και πάει να ξεκινήσει, αλλά η κυρία καβαλάει πάνω στο καπώ του αυτοκινήτου για να τον εμποδίσει! Εκείνος επέμενε, ώσπου εμφανίζεται ένα άλλο αυτοκίνητο να έρχεται κανονικά και ο τύπος υποχρεώθηκε να κάνει όπισθεν και να λήξει το επεισόδιο…

Πρέπει να σημειωθούν δύο τινά. Όπως είπε η γυναίκα καθ’ όλη τη διάρκεια του διαπληκτισμού της υπήρχαν κάποιοι που έπιναν τα ουζάκια τους και απλώς παρακολουθούσαν! Και ότι έκανε υπόμνημα προς τον δήμαρχο Πειραιά, αναφέροντάς του το περιστατικό.

Ας της απαντήσει ο κ. Μώραλης κι ας «τραβήξει αυτιά», διότι δεν δικαιολογείται τόση αδιαφορία! Ο Πειραιάς δεν έχει ανάγκη φροντίδας με δεξιώσεις, μόστρες, φωτογραφίσεις και δηλώσεις. Έχει ανάγκη από λιγότερη αδιαφορία και -ίσως- λιγότερο μίσος…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: