Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

ΕΕ: Επιχορηγήσεις ύψους 260 εκατ. ευρώ για 1.249 ερευνητές

ΕU,ΕΠΙΣΤΗΜΗ στις 14/02/2024

Στο πλαίσιο των δράσεων ‘’Marie Curie’’ – Για νέες υποψηφιότητες από 10/4/24

|> Τα αποτελέσματα της πρόσκλησης του 2023 για μεταδιδακτορικές υποτροφίες των δράσεων ‘’Marie Skłodowska-Curie’’, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Με συνολικά κονδύλια 260 εκατ. ευρώ, 1.249 μεταδιδακτορικοί ερευνητές και ερευνήτριες θα έχουν την ευκαιρία να εργαστούν στα δικά τους έργα, λαμβάνοντας παράλληλα κατάρτιση και καθοδήγηση για τη βελτίωση των ικανοτήτων τους και την προώθηση της σταδιοδρομίας τους.

Τα έργα καλύπτουν όλους τους επιστημονικούς κλάδους και ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως η πυρηνική ιατρική για τη θεραπεία του καρκίνου, η προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή και η κοινωνική εξέλιξη των ζητημάτων του φύλου.

Η επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας, Ιλιάνα Ιβάνοβα, δήλωσε σχετικά: «Συγχαρητήρια στους 1.249 επιστήμονες που έλαβαν μεταδιδακτορικές υποτροφίες των δράσεων ‘’Marie Skłodowska-Curie’’ και στους 50 ερευνητές και ερευνήτριες που έλαβαν φέτος υποτροφίες του Ευρωπαϊκού Χώρου Έρευνας. Οι επιχορηγήσεις αυτές θα αποδειχθούν καθοριστικές για τη σταδιοδρομία τους, προσφέροντάς τους εξαιρετικές ευκαιρίες έρευνας, κατάρτισης και κινητικότητας για συνεργασία με κορυφαίους επιστήμονες στην ΕΕ και σ’ όλο τον κόσμο. Πρέπει να καλλιεργούμε τα επιστημονικά ταλέντα μας για να διατηρήσουμε την αριστεία μας στην έρευνα και το ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα».

Πρόκειται για την τρίτη πρόσκληση υποβολής προτάσεων για μεταδιδακτορικές υποτροφίες των δράσεων ‘’Marie Skłodowska-Curie’’ στο πλαίσιο του προγράμματος έρευνας και καινοτομίας ‘’Ορίζων Ευρώπη’’. Οι υπότροφοι που επελέγησαν θα υλοποιήσουν τα έργα τους σε πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα, δημόσιους οργανισμούς και επιχειρήσεις 45 χωρών.

Η επόμενη πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων αναμένεται να ξεκινήσει στις 10 Απριλίου 2024. Οι σχετικές πληροφορίες για τους υποψήφιους θα δημοσιευθούν σε εύθετο χρόνο.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: