Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Η “Πνοή Αγάπης” με δράσεις σημαντικές και “ανθρώπινες”

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 24/06/2019

Ειδική ομάδα στήριξης ενηλίκων σε πένθος – Διήμερο παζάρι Βιβλίου για ενίσχυση των υψηλών σκοπών

|> Υπάρχουν κάποιες ομάδες πολιτών που προσφέρουν αφιλοκερδώς ουσιαστικό έργο, αλλά δεν τυγχάνουν της ανάλογης δημοσιότητας, αφού δεν διαθέτουν “υψηλές προστασίες”…

Μία από αυτές τις ομάδες –που ανακαλύπτει κανείς τυχαία– είναι η “Πνοή Αγάπης”, η οποία εδρεύει στους Αμπελοκήπους (Πουλίου, 9) και ως Σύλλογος Εθελοντών Κοινωνικής & Συναισθηματικής Στήριξης Ανθρώπων με Καρκίνο και των Οικογενειών τους, έχει τιμηθεί με το Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών 2018.

Η “Πνοή Αγάπης” έχει ιδρύσει ειδική ομάδα στήριξης ενηλίκων σε πένθος, η οποία λειτουργεί από τις 16 Μαΐου και κάθε Πέμπτη (14:00 – 15:30), προσφέρει ένα μέγιστο κοινωνικό έργο. Σε σχετικό φυλλάδιο της ομάδας, μεταξύ άλλων, θα διαβάσουμε:

Και τώρα, πώς ζει κανείς χωρίς εκείνον που πέθανε; Ποιος μπορεί να καταλάβει αυτό που περνώ, ποιος μπορεί να με βοηθήσει να αντέξω το «ποτέ ξανά μαζί» με εκείνον που πέθανε; Τι είναι: ανοιχτή ομάδα που σκοπό έχει τη διαχείριση του πένθους μέσα από την αναγνώριση, την έκφραση και το μοίρασμα των συναισθημάτων που το συνοδεύουν. Σε ποιους απευθύνεται: σε ενήλικες που πενθούν το θάνατο αγαπημένων προσώπων“. Και σημειώνεται:

Ρόλος της ομάδας στήριξης είναι να συνεισφέρει στη διαχείριση του πένθους μέσα από την αναγνώριση, την έκφραση και το μοίρασμα των συναισθημάτων που το συνοδεύουν. Μέσα στο πλαίσιο της ομάδας επιτρέπονται αυτά τα συναισθήματα, επιτρέπεται να είμαστε λυπημένοι ή θυμωμένοι και να μιλήσουμε γι΄αυτά, να κλάψουμε ή να φωνάξουμε για εκείνο που δεν αντέχουμε να κουβαλάμε μόνοι. Στην ομάδα μπορούμε να διερευνήσουμε τις σημασίες της απώλειας, τις ικανοποιήσεις, τις προσδοκίες και τις προοπτικές που αντιπροσώπευε και πήρε μαζί του ο αγαπημένος μας. Πενθούμε λοιπόν για τον αγαπημένο νεκρό κι αυτό σημαίνει πάνω απ’ όλα πως προϋπόθεση του πένθους είναι η αγάπη“…

Συντονιστές είναι ο Τάσος Αλαφάκης, ο Γιώργος Μαθιουδάκης και η Πένυ Λιακοπούλου και το σλογκανάκι της ομάδας είναι: “Κι ίσως η αγάπη να είναι και η απάντηση στο πένθος…“.

>>> Εν τω μεταξύ, η “Πνοή Αγάπης”, με σύνθημα “Έχει ήλιο, καιρός για βιβλίο!“, οργανώνει, στις εγκαταστάσεις της οδού Πουλίου 9, αύριο Τρίτη 25 και την Τετάρτη 26/6 (΄ώρες 11 πμ -8 μμ) ένα διήμερο παζάρι Βιβλίου, με στόχο την στήριξη των σκοπών του συλλόγου Εθελοντών Κοινωνικής & Συναισθηματικής Στήριξης Ανθρώπων με Καρκίνο και των Οικογενειών τους.

> Περισσότερα για την “Πνοή Αγάπης” ΕΔΩ

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: