Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Βραβείο και στη Μπόγρη για τη διάσωση μεταναστών στα Κύθηρα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 26/10/2022

Ειδική τελετή στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για να τιμηθούν όσοι συνέβαλαν στη σωτηρία των 80 μεταναστών στο Διακόφτι

|> Τελετή βράβευσης όσων συνέβαλαν στη διάσωση των 80 μεταναστών που ναυάγησαν στο Διακόφτι Κυθήρων, πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ανάμεσα στα τιμώμενα πρόσωπα ήταν και η αντιπεριφερειάρχης Νήσων, Βάσω ΘεοδωρακοπούλουΜπόγρη, η οποία συνέβαλε με την αποστολή υλικών πρώτης ανάγκης για τη φροντίδα των συνανθρώπων μας εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής και του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη. Το βραβείο παρέλαβε από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη.

Σε δήλωσή της η αντιπεριφερειάρχης ανέφερε τα εξής:

«Η σημερινή βράβευση είναι αφιερωμένη στην ανθρωπιά και στην αλληλεγγύη όλων μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ θερμά τον Δήμο Κυθήρων, τα σώματα ασφαλείας και τους εθελοντές για την συνεργασία και τις άμεσες ενέργειές τους σε αυτή την ομολογουμένως δύσκολη δοκιμασία και φυσικά το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για αυτή την τόσο ξεχωριστή πρωτοβουλία. Είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι φαίνονται στις κρίσεις, σε μια τέτοια κρίση λοιπόν μετρήθηκαν οι Κυθήριοι και κέρδισαν το σεβασμό όλων μας. Ελπίζω να μην ξαναζήσουμε τέτοιες τραγικές στιγμές και κάθε άνθρωπος να μπορεί ελεύθερα να ζει και να δημιουργεί στην πατρίδα του χωρίς να αναγκάζεται να αποχωριστεί τα εδάφη των προγόνων του».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: