Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

“Τα λουλούδια ανθίζουν στο χιόνι”, αλλά και στη Σαλαμίνα!

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 15/07/2021

Εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου βιβλίου του Ντίνου Κουμπάτη, που θύμιζε άλλες καλές εποχές…

Τ/Π |> Στον εξαιρετικό αύλειο χώρο του δημαρχείου Σαλαμίνας, οργανώθηκε χθες Τετάρτη 14/7 από το “Πολιτιστικό Κύτταρο”, η παρουσίαση του βιβλίου “Τα λουλούδια ανθίζουν στο χιόνι” του Νίκου Κουμπάτη, παρουσία της αντιπεριφερειάρχη Νήσων Βάσως Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη και του δημάρχου Σαλαμίνας Γιώργου Παναγόπουλου.

Για τον συγγραφέα και το πολυσχιδές έργο του στο Θέατρο και τον χώρο των Γραμμάτων, μετά τους χαιρετισμούς που απεύθυναν η αντιπεριφερειάρχης Νήσων και ο δήμαρχος Σαλαμίνας, μίλησαν η πρόεδρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και των Μουσείων Λαογραφίας και Ναυτικού Ελένη Μπίλλια και η κριτικός βιβλίου Παναγιώτα Χριστοπούλου-Ζαλώνη, ενώ αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασε ή μάλλον ερμήνευσε, ο ηθοποιός Βασίλης Βασιλείου. Γιός του αξέχαστου Γιώργου Βασιλείου…

Την παρουσίαση έκανε η Άννα Χατζημιχάλη και την βραδιά έκλεισε ο Νίκος Γιαννόπουλος, πρόεδρος του “Πολιτιστικού Κυττάρου” Σαλαμίνας.

Το δε μουσικό μέρος της εκδήλωσης καλύφθηκε με τραγούδια από την Μαρία Μπεγνή και τον Γιώργο Βάσσο, που τους συνόδευσε με την κιθάρα του ο Μαθιός Θεοδόσης. Και οι στίχοι κάποιων τραγουδιών είχαν την υπογραφή του Ντίνου Κουμπάτη.

Υπήρξε μία ιδιαίτερη στιγμή για τη Σαλαμίνα, καθώς η εκδήλωση για την παρουσίαση του νέου πονήματος του Ντίνου Κουμπάτη, ξεχώρισε για την άψογη οργάνωσή της. Τέτοιου είδους θαυμάσιες εκδηλώσεις για παρουσιάσεις βιβλίων σπάνια γίνονται…

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ποιος είναι ο Γιωργής…

Τα λουλούδια ανθίζουν στο χιόνι”…  (Εκδόσεις “Αποστακτήριο”). Πρόκειται για μία σύγχρονη ιστορία, που εκτυλίσσεται σε μία μικρή ελληνική πόλη, η οποία τον χειμώνα σκεπάζεται από χιόνι, και οι παλαιότεροι κάτοικοί της, πίστευαν πως τα όνειρά τους θάβονταν κάτω από το ασήκωτο βάρος του. Όμως θα ήταν πολύ εύκολο το χιόνι αυτό να γίνει παραγωγικό και θεμέλιο για την ανάπτυξη της μικρής αυτής ορεινής πόλης, προσφέροντας το αποσταγμένο νερό του για να καλλιεργηθούν και να φουντώσουν κάθε λογής όνειρα και να τέλος να ευοδωθούν.

Ο Γιωργής, ο νεαρός γόνος μία καλής μεσοαστικής οικογένειας, είναι αυτός, ο οποίος θα επιχειρήσει το μεγάλο τόλμημα και θα αποδείξει πως με καλή θέληση, συνοδευόμενη από αγαθή προαίρεση και χωρίς υστερόβουλες σκέψεις και ενέργειες, όλα μπορούν να μετατραπούν και η ευτυχία της επιτυχίας να γίνει πραγματικότητα και να ωθήσει τους ανθρώπους σε δρόμους ακόμη περισσοτέρων και ευγενών επιτεύξεων.

Ο Γιωργής, μέσα από την εσωτερική δυναμική του, με τα ανθρώπινα συναισθήματά του, τις απόψεις και επιδιώξεις του, ακόμη και με κάποια αναπόφευκτα λάθη, είναι αυτός, ο οποίος θα γίνει το έναυσμα και το παράδειγμα της χάραξης νέων δρόμων και νέων επιλογών, σε στιγμές τόσο κρίσιμες, όπως αυτές που βιώνουμε σήμερα και μας οδηγούν στην ολοσχερή καταστροφή.

Με λάβαρό του την αγάπη για τον τόπο του και ευρύτερα για τους συνανθρώπους του, θα συστρατευτεί με αυτούς, οι οποίοι πιστεύουν σε έναν καλύτερο μέλλον για την ανθρωπότητα, ένα μέλλον απόλυτα εποικοδομητικό, χωρίς μίση, πάθη, ίντριγκες, πολιτικές σκοπιμότητες, αλλά εκμετάλλευση των πνευματικών αποθεμάτων και προσόντων του καθενός μας, για να οικοδομήσουμε ένα νέο κόσμο, βασισμένο στην αγάπη και τους σκοπούς της προόδου.

Το δίδαγμα του Γιωργή, ο οποίος δίπλα στην προσωπική του ζωή, συμπορεύει και την ευρύτερη ζωή της κοινωνίας, είναι το να εκμεταλλευτούμε τις δυνατότητές μας, μέσα από τις δυνατότητες που μας προσφέρει τόσο απλόχερα η Φύση και να στοχεύσουμε σε ένα μέλλον για τον άνθρωπο, αντάξιο της αξίας του, ένα μέλλον που επιτέλους θα αξιοποιεί τον επί γης προορισμό του, που είναι η πρόοδος και η ευημερία.

> H εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και των Μουσείων Λαογραφίας και Ναυτικού.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: