Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Εκδήλωση για την 28η Οκτωβρίου και κατάθεση στεφάνων στο Νέο Φάληρο

Χωρίς κατηγορία στις 27/10/2015

Παρουσία δημάρχου

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης παρευρέθηκε στην επιμνημόσυνη δέηση για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, που έγινε σήμερα στο μνημείο του Γεωργίου Καραϊσκάκη στο Ν. Φάληρο.

Εκτός από τον δήμαρχο στεφάνους κατέθεσαν ο πρόεδρος της Γ΄ δημοτικής κοινότητας Χαράλαμπος Λιακόσταυρος, εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου Πειραιώς, του Τ.Ε.Ι. Πειραιά, της διεύθυνσης Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας  Εκπαίδευσης Πειραιά και το Σώμα Προσκόπων του Ν. Φαλήρου.

Στην τελετή, συμμετείχαν αντιπροσωπείες μαθητών και εκπαιδευτικοί δεκάδων Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης, ενώ παιάνισε η Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά.

moral 28 Okt,15-1

Ο Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, είπε: «Βρισκόμαστε στην πλατεία Καραϊσκάκη στο Νέο Φάληρο, όπου η Δημοτική Αρχή, η Γ΄ Δημοτική Κοινότητα του Νέου Φαλήρου, τα σχολεία της περιοχής και οι πρόσκοποι, αποτίσαμε φόρο τιμής καταθέτοντας στεφάνια για τους ήρωες που θυσιάστηκαν το 1940, για να  ζούμε εμείς σήμερα με ελευθερία και δημοκρατία. Είναι ημέρα  μνήμης για όλη τη χώρα. Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται αύριο στον Πειραιά με την παρέλαση. Εύχομαι χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του δ.σ. Πειραιά Γιώργος Δαβάκης, εκπροσώπησε τον δήμο Πειραιά στην εκδήλωση του Πανεπιστημίου Πειραιώς για την 28η Οκτωβρίου, όπου ο λέκτορας του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών Διονύσιος Πολέμης, εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας με θέμα «Ο πόλεμος στη θάλασσα».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: