Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Εκδήλωση της ‘’Κίνησης Πολιτών για μια Ανοικτή Κοινωνία’’ στο Μέγαρο Μουσικής

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 16/03/2024

Ποια θέματα περιλαμβάνονται στο νέο τεύχος του ενημερωτικού δελτίου ‘’Θόρυβος και Σήματα’’

|> Ενδιαφέρουσα εκδήλωση οργανώνει την ερχόμενη Τρίτη 19/3 (6μμ)  η ‘’Κίνηση Πολιτών για μια Ανοικτή Κοινωνία’’ στην αίθουσα διδασκαλίας της μουσικής βιβλιοθήκης του συλλόγου “Οι Φίλοι της Μουσικής”, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Θα μιλήσει ο πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), καθηγητής στη σχολή Πολιτικών Επιστημών Παρισίων (Sciences Po) και ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Λουκάς Τσούκαλης θα μιλήσει με θέμα: “Στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης: ανάγκη ή χίμαιρα;“. Και την απολογιστική έκθεση 2023 της ‘’Κίνησης Πολιτών για μια Ανοικτή Κοινωνία’’, θα παρουσιάσει ο πρόεδρός Πάνος Καρβούνης (φωτό), πρώην επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα

Εν τω μεταξύ, η Κίνηση Πολιτών υπέγραψε Μνημόνιο συνεργασίας με την ‘’ΔιαΝΕΟσις’’, που περιλαμβάνει την υποστήριξη σε εκδηλώσεις κοινού ενδιαφέροντος, την συνδιοργάνωση εκδηλώσεων, τις κοινές δράσεις, την από κοινού διεξαγωγή μελετών κοινού θεματικού ενδιαφέροντος, με την συνεργασία αμοιβαίως εγκεκριμένων επιστημόνων.

Εξ άλλου, στο #01/2024 τεύχος του ενημερωτικού δελτίου ‘’Θόρυβος και Σήματα’’, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται:

  • Η συζήτηση στο Δ.Σ. της Κίνησης Πολιτών για μια Ανοικτή Κοινωνία, για το περιεχόμενο της εκδήλωσης για το Δημογραφικό, εστιάζοντας στην ανάλυση των τάσεων της έρευνας της ‘’ΔιαΝΕΟσις’’ και στις προτάσεις των ομιλητών σχετικά με τους τρόπους αναστροφής της δημογραφικής βόμβας.
  • Το άρθρο του γενικού γραμματέα Γρηγόρη Πελεκάνου της Κίνησης Πολιτών, για την ‘’Κρίση της Δημοκρατίας ή του Καπιταλισμού’’.
  • Το άρθρο του ειδικού γραμματέα Γιώργου Βεϊνόγλου για το πλήγμα που δέχονται οι ΜΚΟ, όταν κλονίζεται η εμπιστοσύνη.
  • Το κείμενο του υπουργείου Παιδείας και η εισήγηση τού Προέδρου της Βουλής, με την ευκαιρία του εορτασμού της 9ης Φεβρουαρίου, ημέρας μνήμης του εθνικού ποιητή Διονυσίου Σολωμού, που έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: