Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Εκδήλωση τιμής, στο Νέο Φάληρο, για τον ήρωα του ’21 αρχιστράτηγο Γεώργιο Καραϊσκάκη

Χωρίς κατηγορία στις 24/04/2018

Από δήμο Πειραιά και Καρδιτσιώτες

|> Στην καθιερωμένη εκδήλωση τιμής του αρχιστράτηγου, Γεωργίου Καραϊσκάκη,  στο μνημείο  του ήρωα της Επανάστασης του 1821, στο Νέο Φάληρο, παρευρέθηκε ο πρόεδρος του δ.σ. Πειραιά Γιώργος Δαβάκης, ο οποίος κατέθεσε στέφανο. Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν  ο Σύλλογος των Απανταχού εκ του Νομού Καρδίτσας καταγομένων και ο Σύλλογος των Απανταχού Μαυρομματιανών Καρδίτσας “Ο Καραϊσκάκης”.

Ο κ. Δαβάκης, σε δήλωσή του, τόνισε ότι ο δήμος Πειραιά είναι παρών, τιμά, ευγνωμονεί και ευχαριστεί τους ήρωες “και μαζί μ’ αυτούς τον ήρωα αρχιστράτηγο που έχυσαν το αίμα τους  και έδωσαν τη ζωή τους- όπως χαρακτηριστικά είπε – για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι και να μπορούμε να μιλάμε και να αναπνέουμε“.

Ανέφερε ότι  έγινε επιμνημόσυνη δέηση και στον νέο ήρωα των αιθέρων, τον σμηναγό Γιώργο Μπαλταδώρο, ο οποίος είναι συμπατριώτης του Καραϊσκάκη και τον οποίο -όπως επεσήμανε- τιμάμε, ευχαριστούμε και ευγνωμονούμε.

Ανανεώνουμε σήμερα την υπόσχεσή μας ότι θα τηρήσουμε τις παρακαταθήκες των ηρώων αυτών μη δίνοντας σπιθαμή γης  ή πέτρας  ελληνικής. Ούτε χαρίζουμε ούτε παραχωρούμε.  Αιωνία  η μνήμη τους“, κατέληξε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου.

Για τη ζωή και το έργο του Γεωργίου Καραϊσκάκη, μίλησε  ο αντιστράτηγος ε.α., πρόεδρος Συλλόγου Απανταχού Αηδονοχωριτών Καρδίτσας Γεώργιος Παπαδόπουλος. Τις δέουσες τιμές  στην εκδήλωση απέδωσε  η Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε  με την παρουσίαση  παραδοσιακών χορών από το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Βαθυλακκιωτών Καρδίτσας “Η Αγία Μαρίνα”.

Από τον δήμο Πειραιά παρευρέθηκαν επίσης ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Περιουσίας και Κτηματολογίου και Μηχανολογικού – Ηλεκτρολογικού Στέλιος Γαϊτανάρος και ο πρόεδρος της Γ΄ δημοτικής κοινότητας Χαράλαμπος Λιακόσταυρος.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: