Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Δοξολογία στη Μητρόπολη για τα 67 χρόνια του Αγώνα της Κύπρου

ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ στις 28/03/2022

Εκείνη η Πρωταπριλιά του 1955 στην υπόδουλη από τον βρετανικό ζυγό μαρτυρική μεγαλόνησο, σήμανε την έναρξη του μεγάλου ξεσηκωμού

|> Πέρασαν 67 χρόνια από εκείνη την Πρωταπριλιά του 1955, που ξεσηκώθηκε ο κυπριακός λαός κατά του Άγγλου κατακτητή και η εθνική επέτειο της Κύπρου μας, που έχει οριστεί ι η1η Απριλίου, τιμήθηκε χθες στην Αθήνα με δοξολογία στην Μητρόπολη.

Την επίσημη εκπροσώπηση της Κυπριακής Δημοκρατίας είχαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Κύπρου Χ. Πετρίδης και ο Κύπριος πρέσβης στην Αθήνα, Κ. Κενεβέζος.

Στην επιμνημόσυνη δέηση παρευρέθηκαν επίσης ο αντιπρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης, οι βουλευτές Φωτεινή Πιπιλή, Γ.  Κατρούγκαλος, ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, εκπρόσωποι Κυπριακών οργανώσεων και φορέων κ.ά.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης δήλωσε σχετικά: «Όπως κάθε χρόνο τιμούμε την επέτειο της έναρξης του Κυπριακού απελευθερωτικού αγώνα, την 1η Απριλίου του 1955. Οι ήρωες που θυσιάστηκαν στην Κύπρο στο όνομα της ελευθερίας συνεχίζουν να μας εμπνέουν και να αποτελούν φάρο ελπίδας για το συνεχιζόμενο αγώνα της Κύπρου για δικαίωση. Θα ήθελα με την ευκαιρία αυτή λοιπόν να ευχηθώ καλή δύναμη στα αδέλφια μας τους Κύπριους, στον αγώνα που κάνουν για την ελευθερία από τις δυνάμεις κατοχής. Είμαστε στο πλευρό τους».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: