Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Εκλογές στις 6/12 για νέο δ.σ. στην ΕΣΕΕ – Με τη συμμετοχή 3 συνδυασμών

Χωρίς κατηγορία στις 18/11/2015

Ποιοί είναι οι υποψήφιοι

Για την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου, ορίστηκε η εκλογική γενική συνέλευση της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) για την ανάδειξη νέων οργάνων διοίκησης.

Σύμφωνα με τον νόμο και το Καταστατικό της Συνομοσπονδίας, ο πρόεδρος του δ.σ. Βασίλης Κορκίδης και ο γ.γ. Γιώργος Καρανίκας, προέβησαν χθες στην ανακήρυξη των συνδυασμών και υποψηφίων που θα συμμετάσχουν στις προσεχείς αρχαιρεσίες. Οι ανακηρυχθέντες συνδυασμοί και υποψήφιοι έχουν ως εξής:

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ: «ΕΝΩΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ»
Υποψήφιοι για το Διοικητικό Συμβούλιο
ΚΟΡΚΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (ΕΥΗ)
ΓΕΡΟΝΤΙΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
ΓΕΩΡΓΑΝΕΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΓΕΩΡΓΑΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΓΚΑΤΖΟΦΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΖΗΣΙΜΑΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΗΛΙΑΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ – ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ
ΚΑΠΛΑΝΤΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΚΟΓΙΟΥΜΤΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΜΑΝΕΣΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΜΑΡΓΑΡΩΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΜΟΥΖΑΚΙΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΜΠΛΟΥΓΟΥΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΜΠΟΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΠΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ
ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
ΡΕΧΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΕΥΔΟΚΙΜΟΣ
ΤΣΑΓΓΑΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΤΣΕΛΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΤΣΙΑΠΛΕΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΤΣΙΝΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ
ΧΑΝΤΖΑΡΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΗΛ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΨΑΡΟΥΔΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

Υποψήφιοι για την Ελεγκτική Επιτροπή
ΑΓΙΟΣΤΡΑΤΙΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΑΓΝΙΑΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΝΟΤΗΣ)
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΣΚΟΥΛΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΤΟΠΟΛΙΑΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΧΡΙΣΤΑΚΟΥ ΙΩΑΝΝΑ – ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ

Υποψήφιοι για την Εφορευτική Επιτροπή
ΚΑΥΚΑ ΑΝΝΑ (ΑΝΝΥ)
ΜΑΡΚΟΜΙΧΑΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ: «ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ»
Υποψήφιοι για το Διοικητικό Συμβούλιο
ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ
ΒΟΥΡΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΓΑΡΕΦΑΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΔΟΥΓΙΕΚΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
ΚΑΓΙΑΦΑΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ
ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ
ΚΑΡΑΜΑΓΓΙΩΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΚΑΡΑΝΤΕΜΟΙΡΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΚΟΝΤΟΜΙΧΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΙΩΑΝΝΑ
ΛΑΜΠΡΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
ΜΑΡΚΑΤΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΠΑΛΙΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
ΣΠΥΡΟΥ ΑΘΗΝΑ
ΤΡΙΓΑΖΗΣ ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ
ΤΣΙΡΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΤΥΛΙΓΑΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΧΩΤΟΥ ΑΓΟΡΙΤΣΑ

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ: «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ»
Υποψήφιοι για το Διοικητικό Συμβούλιο
ΡΩΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΑΒΔΑΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΒΑΓΕΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΒΑΣΑΛΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
ΔΑΡΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΚΑΛΟΘΕΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΣ
ΚΑΡΑΤΣΩΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΚΑΤΣΙΚΑΒΕΛΑΣ ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ
ΚΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΚΟΥΝΑΒΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΛΟΥΚΑΔΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΛΟΥΚΑΚΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
ΜΠΑΡΔΑΚΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ
ΜΠΑΣΚΟΥΡΕΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΝΟΥΒΕΛΟΓΛΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ
ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
ΣΤΕΦΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΤΡΙΓΩΝΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΤΣΕΡΕΜΕΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΨΑΡΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Υποψήφιοι για την Ελεγκτική Επιτροπή
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΚΑΠΟΥΚΙΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΚΟΥΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΜΠΑΛΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Υποψήφιοι για την Εφορευτική Επιτροπή
ΜΑΥΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Μετά την ανακήρυξη των συνδυασμών και υποψηφίων για την νέα διοίκηση της ΕΣΕΕ, ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Βασίλης Κορκίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την σύνθεση και διασπορά των υποψηφιοτήτων από όλη την επικράτεια, η οποία, όπως είπε “καταδεικνύει το ενδιαφέρον και την ενεργό συμμετοχή των εμπόρων στις αρχαιρεσίες του κορυφαίου οργάνου εκπροσώπησης του εμπορικού κόσμου της χώρας”.

Διακήρυξη Κορκίδη

Εξ άλλου από τον συνδυασμό «ΕΝΩΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ» του Βασίλη Κορκίδη, εκδόθηκε η παρακάτω διακήρυξη:

Τα γεγονότα των τελευταίων έξι ετών σηματοδότησαν την κατάρρευση της ελληνικής αγοράς. Οι μικρομεσαίοι έμποροι είδαμε τους τζίρους μας να καταβαραθρώνονται, την καταναλωτική κίνηση να συρρικνώνεται σε πρωτοφανή χαμηλά επίπεδα και το εισόδημά μας να μην επαρκεί να ανταποκριθούμε στις οικονομικές υποχρεώσεις μας, ούτε να ζήσουμε αξιοπρεπώς τις οικογένειές μας.
Ταυτόχρονα, την στιγμή που όλοι οι Έλληνες έπρεπε να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι τη διαφαινόμενη εθνική καταστροφή, οι κατά διαστήματα κυβερνώντες, αντί να προγραμματίσουν την ανάκαμψη μεσοπρόθεσμα και οργανωμένα, προτίμησαν να σπείρουν το έδαφος της αδιέξοδης διαχείρισης, της άγονης αντιπαράθεσης και της στείρας εσωστρέφειας. Η λογική της συλλογικής και κοινής προσπάθειας αντί να ενισχυθεί, υποχώρησε και όπως δυστυχώς δείχνουν τα φαινόμενα, συνεχίζει να υποχωρεί επικίνδυνα.
Αυτήν τη λογική, εμείς οι θεσμικοί εκπρόσωποι του εμπορίου δεν την δεχόμαστε, ούτε την υιοθετούμε. Αντίθετα, επιδιώκουμε την προοπτική μέσα από την συνεργασία, την αποτελεσματικότητα μέσα από την σύνθεση απόψεων. Πρέπει να δείξουμε στην κοινωνία ότι πιστεύουμε όλοι μαζί στις υγιείς δυνάμεις της και στην εμπορική κοινότητα, ότι θεωρούμε ως εθνικό καθήκον να αγωνιστούμε για τη σωτηρία του εμπορίου και του τόπου μας. Η ενιαία δράση με βάση ένα συγκροτημένο διεκδικητικό πλαίσιο και η εφαρμογή του Οδικού Χάρτη για το Ελληνικό Εμπόριο, είναι ο μόνος τρόπος για να υπερασπιστούμε τόσο τους εργαζόμενους, όσο και τους άνεργους συναδέλφους μας.
Η ΕΣΕΕ τα τελευταία έξι χρόνια, παρά τις αντίξοες και πρωτόγνωρες συνθήκες, με την βοήθεια όλων, κατάφερε να αναδείξει τον σημαντικό οικονομικό και κοινωνικό ρόλο του εμπορίου, επιβεβαιώνοντας τη θέση της ως κορυφαίου κοινωνικού εταίρου και ως συνομιλητή στη διαδικασία λήψης αποφάσεων τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό, με τη συμμετοχή της στα Διοικητικά Συμβούλια της UEAPME και της EuroCommerce, για το μέλλον του εμπορίου της πατρίδας μας.
Τα επόμενα, όμως, τρία χρόνια, η ΕΣΕΕ, καλείται να παίξει ένα ακόμη σημαντικό ρόλο, ίσως πιο αποφασιστικό και κρίσιμο τόσο για τις εμπορικές επιχειρήσεις όσο και για το σύνολο της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας. Για να γίνει όμως αυτό, χρειάζονται γενναίες αποφάσεις. Αποφάσεις που θα ληφθούν από συναδέλφους που έχουν την τόλμη και τη γνώση να φέρουν ανατροπές. Γιατί το τέλος της κρίσης πρέπει να βρει τις επιχειρήσεις μας ζωντανές και κατάλληλα προετοιμασμένες για την επόμενη μέρα.
Οι συνάδελφοι, από όλα τα μέρη της Ελλάδας έχουν τα μάτια τους στραμμένα επάνω μας και δικαιολογημένα περιμένουν πολλά. Αν δεν σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων, αν δεν αναμετρηθούμε με τα βαθύτερα αίτια της κρίσης, αν δεν αντιμετωπίσουμε τις παθογένειες που χαρακτηρίζουν την οικονομική και πολιτική συγκρότηση της χώρας, και κυρίως αν δεν είμαστε παρόντες με όλα τα δικαιώματα που εξασφαλίζει η συμμετοχή μας στο κοινωνικό διάλογο, τότε δεν θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε επιχειρηματικά στο βαθμό που πρέπει και στο επίπεδο που απαιτείται, τους συναδέλφους μας.
Με πλήρη επίγνωση μιας ακόμα δύσκολης αποστολής που μας περιμένει και με στόχο την ισχυροποίηση και την μεγαλύτερη δυνατή αντιπροσωπευτικότητα, σχηματίσαμε με αυστηρά κριτήρια και με προσεκτική επιλογή, ένα ψηφοδέλτιο στα πλαίσια του μεγάλου ενιαίου συνδυασμού «ΕΝΩΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ» για να δυναμώσουμε περαιτέρω τη φωνή και την παρουσία της ΕΣΕΕ σε όλη την Ελλάδα.
Με το ψηφοδέλτιό μας, οι έμποροι της Ελλάδας ενώνουμε τις δυνάμεις μας, σε ένα διευρυμένο σχήμα που έχει ως στόχο να οδηγήσει το Ελληνικό Εμπόριο σε πορεία εξόδου από την οικονομική κρίση, αλλά και να αναπτύξει το παραδοσιακό εμπόριο σε νέες δραστηριότητες και στις απεριόριστες δυνατότητες της ηλεκτρονικής εποχής.
Όλοι οι συνάδελφοί μας με δικαιολογημένη οργή, και παρά τις πιέσεις, δεν ακούν πλέον τους πολιτικούς του τόπου, που εμφανίζονται ως αυτόκλητοι «σωτήρες». Όλους αυτούς που στην πραγματικότητα δεν διαθέτουν ίχνος εθνικού σχεδίου και στρατηγικής για το πώς θα πορευθεί η Ελλάδα, αλλά, αντιθέτως, με περίσσευμα λαϊκισμού, ψεύτικης ελπίδας και δημαγωγίας προσπάθησαν να διχάσουν επικίνδυνα τον ελληνικό λαό. Γνωρίζουν καλά οι συνάδελφοί μας ότι στο σημείο που βρισκόμαστε δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις. Δεν φτάνουν τα λόγια και οι λεονταρισμοί, αλλά χρειάζεται πρόγραμμα, οργάνωση, δουλειά, ενότητα, ιδέες, αποφασιστικότητα και σθένος. Αυτή ακριβώς θα συνεχίσει να είναι η υπεύθυνη γλώσσα και η κατεύθυνση των ενεργειών του επικεφαλής και νυν Προέδρου της ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη και όλων των μελών του συνδυασμού μας.
Όλοι οι συμμετέχοντες, ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να παλέψουμε μόνο για τα συμφέροντα των μικρομεσαίων εμπόρων. Εντείνουμε το διάλογο με την Κυβέρνηση, την Αντιπολίτευση, αλλά και με τους εταίρους της Ε.Ε. Διεκδικούμε με τεκμηριωμένες προτάσεις και επιχειρήματα τις δίκαιες θέσεις μας. Κάνουμε αγώνα για να σταματήσουν επιτέλους τα λουκέτα, να βγει το εμπόριο από το μνημονιακό τέλμα, να στηριχθεί η μικρομεσαία επιχείρηση, να γίνει πραγματικότητα η πολυπόθητη οικονομική ανάπτυξη, η ευημερία, η κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη, η υγιής εμπορική δραστηριότητα, οι ευκαιρίες στην εργασία, η προοπτική των νέων και η πρόοδος για όλους μας.
Αποδεδειγμένα λειτουργούμε ενωτικά, δημοκρατικά, ρεαλιστικά και αποφασιστικά, μακριά από τα αποτυχημένα μοντέλα της πολιτικής σκηνής. Στόχος μας είναι να αποτελούμε τη φωνή του καθενός συναδέλφου, που δίνει καθημερινά μάχη επιβίωσης και αγώνα για ένα καλύτερο αύριο. Οι θέσεις μας για τη φορολογία και τις παράλογες αυξήσεις, για τον Κώδικα δεοντολογίας λειτουργίας της αγοράς, για τις τράπεζες, τα «κόκκινα» δάνεια και τους πλειστηριασμούς, για τον ΟΑΕΕ και το ασφαλιστικό μας, για το παρεμπόριο και το λαθρεμπόριο, για τις εργασιακές σχέσεις, για το πλαστικό χρήμα και τις ασφαλείς συναλλαγές στην αγορά, είναι εμπεριστατωμένες και ορθές. Τις διεκδικούμε με όλους τους τρόπους και δεν θα σταματήσουμε μέχρι να υλοποιηθούν και να δικαιωθούν οι προσπάθειές μας.
Είμαστε αφοσιωμένοι, να βοηθήσουμε να βγει ο Έλληνας Έμπορος από τον κυκλώνα της κρίσης, όσο το δυνατό λιγότερο λαβωμένος. Να μπει έτοιμος, στην πορεία της ψηφιακής οικονομίας της Ευρώπης του 2020. Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε την ΕΣΕΕ αρωγό και συμπαραστάτη του σε αυτή την πορεία ανάκαμψης. Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τη σκυτάλη σε έντιμους εκπροσώπους μας και να εμπιστευτούμε την ΕΣΕΕ στην επόμενη γενιά ικανών και άξιων εμπόρων.
Ευχαριστούμε τους συναδέλφους μας, που συνταξιοδοτήθηκαν, για την ανεκτίμητη προσφορά τους, αλλά και τους μεγαλύτερους και σοφότερους συμβούλους, που απλόχερα παραχώρησαν τη θέση τους σε νεότερους υποψήφιους για το Διοικητικό Συμβούλιο και την Ελεγκτική Επιτροπή.
Καλούμε όλους τους εκλεγμένους εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου της Χώρας, να πλαισιώσουν το «ΕΝΩΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ» και να μας δώσουν συνειδητά την ψήφο τους στις εκλογές της 6ης Δεκεμβρίου 2015, με τη δέσμευση να ανταποκριθούμε σοβαρά και υπεύθυνα στην προοπτική του μέλλοντος για την Ελληνική Μικρομεσαία Εμπορική Επιχείρηση.

 

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: