Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

“Υιοθέτησε ένα δελφίνι, στήριξε τη δράση μας”

Χωρίς κατηγορία στις 07/02/2021

Εκστρατεία της WWF για την υιοθεσία δελφινιών, επειδή υπάρχει κίνδυνος εξαφάνισης

|> Οι ανθρώπινες δραστηριότητες έχουν θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την παρουσία δελφινιών στις ελληνικές θάλασσες και η περιβαλλοντική οργάνωση WWF έχει αρχίσει μία εκστρατεία με σύνθημα “Υιοθέτησε ένα δελφίνι και στήριξε το έργο μας!” και παρότρυνση “Υιοθέτησε ένα δελφίνι, στήριξε τη δράση μας”.

Σε σχετικό σημείωμα της WWF αναφέρεται:

Οι φυσικοί εχθροί των δελφινιών είναι ελάχιστοι, όμως κάθε χρόνο στη Μεσόγειο χιλιάδες δελφίνια χάνουν τη ζωή τους, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν με εξαφάνιση.

Η συμβολική σου υιοθεσία υποστηρίζει τη δουλειά μας και μας δίνει τα μέσα για να συνεχίσουμε. Αρχικός μας στόχος είναι να διατηρήσουμε τις φυσικές συνθήκες επιβίωσης και αναπαραγωγής των δελφινιών στις ελληνικές θάλασσες και κυρίως στον Κορινθιακό κόλπο.

Στο WWF καταγράφουμε τον πληθυσμό των δελφινιών μέσω εναέριας έρευνας. Πιέζουμε για την αντιμετώπιση της υπεραλίευσης, η οποία έχει ως αποτέλεσμα τη συρρίκνωση των πληθυσμών ψαριών με τα οποία τρέφονται τα δελφίνια, ενώ διεκδικούμε να σταματήσουν τα σχέδια για τις εξορύξεις πετρελαίου στο Ιόνιο και την Κρήτη.

Πώς μπορώ να υιοθετήσω ένα δελφίνι;

  • ΕΣΥ ΤΟ ΗΞΕΡΕΣ;

Τα ελληνικά πελάγη φιλοξενούν τέσσερα είδη δελφινιών. Το ζωνοδέλφινo, το ρινοδέλφινο, το σταχτοδέλφινο και το κοινό δελφίνι. Όλα τα δελφίνια έχουν ένα σύστημα ηχοεντοπισμού με τη βοήθεια του οποίου προσανατολίζονται, εντοπίζουν την τροφή τους και επικοινωνούν μεταξύ τους. Το κάθε δελφίνι έχει τη δική του μοναδική ηχητική υπογραφή ενώ ακούν συχνότητες 10 φορές πιο υψηλές από αυτές που ακούει ένας άνθρωπος.

  • ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΛΦΙΝΙ

Η μείωση της διαθέσιμης τροφής για τα δελφίνια καθώς και η υποβάθμιση του θαλάσσιου οικοσυστήματος οδηγεί μακροπρόθεσμα στην μείωση των πληθυσμών τους στις ελληνικές θάλασσες. Αυτό έχει πολύ σοβαρές συνέπειες καθώς διαταράσσεται συνεχώς η θαλάσσια περιβαλλοντική ισορροπία.

Τα δελφίνια τρέφονται με άλλα θαλάσσια είδη, κυρίως ψάρια και καλαμάρια, αλλά και τα ίδια αποτελούν τροφή για άλλα, όπως οι καρχαρίες. Χωρίς τα δελφίνια η θαλάσσια τροφική αλυσίδα θα διαταραχθεί ανεπανόρθωτα, κάτι που θα έχει σοβαρές συνέπειες στο θαλάσσιο περιβάλλον.

  • ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΕΝΑ ΑΠΕΙΛΟΥΜΕΝΟ ΖΩΟ;

Θα θέλαμε να σε ευχαριστήσουμε πολύ! Επιλέγεις ένα ξεχωριστό τρόπο να μας υποστηρίξεις, που θα μας βοηθήσει να προστατεύσουμε το φυσικό περιβάλλον που μας φιλοξενεί!

  • ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΠΛΑ ΒΗΜΑΤΑ!

Επίλεξε το ζώο που προτιμάς

Διάλεξε το μήνυμα και το όνομα που θέλεις να αναγράφεται στο πιστοποιητικό υιοθεσίας

Συμπλήρωσε τη φόρμα – Εάν η υιοθεσία σου προορίζεται για δώρο, και θέλεις να σταλεί από εμάς, μπορείς να επιλέξεις τη μέρα και την ώρα που θα το στείλουμε

Σύντομα, θα λάβεις από εμάς ηλεκτρονικά το πιστοποιητικό υιοθεσίας, ενώ θα συνεχίσουμε να σε κρατάμε ενήμερο για το πώς η δωρεά σου κάνει τη διαφορά στη δουλειά μας.

Δώρο της τελευταίας στιγμής; Η υιοθεσία ενός απειλούμενου ζώου είναι η τέλεια λύση! Μπορείς να στείλεις το προσωποποιημένο πιστοποιητικό υιοθεσίας πολύ γρήγορα!

Ασφάλεια: η διαδικασία δωρεάς είναι πλήρως κρυπτογραφημένη ώστε να διασφαλίζεται ότι όλες οι πληροφορίες διατηρούνται ασφαλείς

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: