Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

‘Λήφτινγκ’ πεζοδρομίων και δρόμων γύρω από σχολεία

Χωρίς κατηγορία στις 18/12/2018

Εκτέλεση από τον Δήμο Πειραιά και με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής

|> Εκτεταμένες εργασίες ανάπλασης πεζοδρομίων πραγματοποιήθηκαν από τον δήμο Πειραιά έξω από σχολικά συγκροτήματα της πόλης, με στόχο την ασφαλή πρόσβαση μαθητών και την εύρυθμη διέλευση πεζών και οχημάτων.

Τα σχολεία στα οποία υλοποιήθηκαν εργασίες, είναι το 2ο Γυμνάσιο Καλλίπολης, το 30ο Δημοτικό Σχολείο, το Νηπιαγωγείο-Δημοτικό “Κυανού Σταυρού Αρμενοπαίδων”, ενώ σε λίγες ημέρες ολοκληρώνονται οι εργασίες ανάπλασης και στο σχολικό συγκρότημα του 2ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου – 32ου Δημοτικού Σχολείου-22ου Νηπιαγωγείου – 1ου Γυμνασίου-ΓΕΛ Καλλίπολης.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν ολοκληρωθεί εργασίες από τον Ιούλιο, στο Ζάννειο Γυμνάσιο-Λύκειο, στο Απογευματινό 6ο ΕΠΑΛ – 13ο Λύκειο και στο 42ο Νηπιαγωγείο – 42ο Δημοτικό – 10ο Γυμνάσιο και στο 2ο Δημοτικό – Νηπιαγωγείο Νέου Φαλήρου.

Αναλυτικότερα, μετά από σχετική μελέτη του Δήμου Πειραιά και με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου, προχώρησαν σε εργασίες ανάπλασης των πεζοδρομίων, σε ανακατασκευές και επεκτάσεις πεζοδρομίων, δημιούργησαν διαβάσεις και νησίδες, μεταλλικά κιγκλιδώματα, προειδοποιητικό φωτεινό σηματοδότη, τοποθετήθηκαν ορθοστάτες πεζοδρομίου, κατακόρυφη σήμανση, ηλεκτρική πινακίδα Stop.

Σημειώνεται πως με την ολοκλήρωση των εργασιών στο σχολικό συγκρότημα: 2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο – 32ο Δημοτικό Σχολείο – 22ο Νηπιαγωγείο- 1ο Γυμνάσιο-ΓΕΛ Καλλίπολης, θα πραγματοποιηθούν ασφαλτοστρώσεις περιμετρικά των σχολικών μονάδων και θα τοποθετηθεί ηχητική διάταξη σηματοδότησης για τη διέλευση τυφλών.

O δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του τόνισε πως οι εργασίες ανάπλασης στα πεζοδρόμια περιμετρικά των σχολικών συγκροτημάτων ήταν επιβεβλημένες, προκειμένου να υπάρχουν ασφαλείς συνθήκες διέλευσης και πρόσβασης των μαθητών στα σχολεία της πόλης μας. «Με δεδομένο ότι η ασφάλεια των μαθητών μας, αποτελεί για τη Δημοτική Αρχή πρωταρχικό στόχο, προχωρήσαμε σε αναπλάσεις πεζοδρομίων αλλά και σε εργασίες που αλλάζουν την κυκλοφοριακή λογική έξω από τα σχολεία της πόλης μας», σημείωσε ο κ. Μώραλης. Επιπλέον ο δήμαρχος επεσήμανε πως το επόμενο διάστημα, θα δρομολογηθούν εργασίες ανάπλασης και σε άλλα σχολικά συγκροτήματα της πόλης μας, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα ασφαλές περιβάλλον και να διευκολυνθεί η καθημερινότητα των μαθητών, των γονιών και των εκπαιδευτικών.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: