Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Εκστρατεία του ΟΔΕΓ στο Μοντεβίδεο και το Μπουένος Άιρες

ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ στις 16/06/2018

Με την εκδήλωση “Ελληνική Γλώσσα και Παιδεία – Οικουμενικός Ανθρωπισμός”

Τ/Π |> Στο πλαίσιο των στόχων για την διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας και την ενίσχυσή της στις ελληνικές κοινότητες του εξωτερικού ο Οργανισμός για την Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας (ΟΔΕΓ) με μία μικρή ομάδα μελών του ταξίδεψε στην Λατινική Αμερική από 28 Μαΐου έως 8 Ιουνίου.

Το απόγευμα της 31ης Μαΐου η ομάδα του ΟΔΕΓ βρέθηκε στο Μοντεβίδεο της Ουρουγουάης και επισκέφθηκε το εκεί Ίδρυμα “Μαρία Τσάκος”, όπου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θέμα: “Ελληνική Γλώσσα και Παιδεία – Οικουμενικός Ανθρωπισμός” που ανέπτυξε η πρόεδρος του ΟΔΕΓ, καθ. Αριστέα Τόλια.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν η διευθύντρια του Ιδρύματος Μαργαρίτα Λαρριέρα, πολλά άτομα της ελληνικής παροικίας, αλλά και ένα πλήθος μαθητών που έχουν διδαχθεί ή διδάσκονται την Ελληνική Γλώσσα και τον Ελληνικό Πολιτισμό.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Εξ άλλου την επομένη ημέρα (1η Ιουνίου) το πρωί, η αντιπροσωπεία του ΟΔΕΓ επισκέφθηκε το “Instituto Griego Atenagoras I.” του Μπουένος Άιρες. Εκεί σε συνεργασία με την διευθύντρια του σχολείου Σοφία Αντώνογλου και την πρόεδρο του συλλόγου “Νόστος” καθ. Χριστίνα Τσαρδίκος *, πραγματοποιήθηκε η ίδια εκδήλωση με θέμα: “Ελληνική Γλώσσα και Παιδεία – Οικουμενικός Ανθρωπισμός” που ανέπτυξε η πρόεδρος του ΟΔΕΓ, καθ. Αριστέα Τόλια.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Μητροπολίτης Αργεντινής και Έξαρχος Νοτίου Αμερικής κ. Ταράσιος, ο Έλληνας πρέσβυς στην Αργεντινή Δημήτρης Ζεβελάκης, ο πρόεδρος του συλλόγου “Καρυάτιδες” καθ. Τζέρυ Μπρινιόνε, εκπρόσωποι πνευματικών ιδρυμάτων, κοινωνικών και πολιτικών φορέων και πολλά μέλη της Ελληνικής Κοινότητας της Αργεντινής. Η εκδήλωση έγινε σε συνεργασία με την Ελληνική Κοινότητα Αργεντινής και ετέθη υπό την αιγίδα της εκεί Ελληνικής Πρεσβείας.

(*) Η Χριστίνα Τσαρδίκος, γεννήθηκε, μεγάλωσε και διαμένει στο Μπουένος Άιρες. Είναι ιατρός (πλαστική χειρουργική), ποιήτρια, ιδρυτικό μέλος της άλλοτε “Ένωσης Ελλήνων Συγγραφέων των Πέντε Ηπείρων” (ΕΕΣΠΗ,) με μεγάλη προσφορά στα ελληνικά Γράμματα και επί σειρά ετών λειτουργεί ραδιοφωνικό σταθμό στην ελληνική γλώσσα. Μία σωστή πρέσβυς της Ελλάδας στην μακρινή Αργεντινή.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: