Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Συγκρατημένη αισιοδοξία έχουν οι έμποροι του Πειραιά

Χωρίς κατηγορία στις 31/12/2019

Ελπίδα για την αναστροφή του αρνητικού κλίματος, η περίοδος των χειμερινών εκπτώσεων

|> Παρά τις αρχικές θετικές προσδοκίες του εμπορικού κόσμου του Πειραιά, για την κίνηση της αγοράς τις Κυριακές 15, 22 και 29 όπου τα καταστήματα ήταν ανοικτά, ο τελικός απολογισμός για την πλειονότητα των επιχειρήσεων δεν ήταν ικανοποιητικός, αφού οι τζίροι δεν στάθηκαν ικανοί να γεμίσουν τα ταμεία. 

Συγκεκριμένα σε έρευνα που διεξήχθη σε καταστήματα του Πειραιά σχετικά με τις πωλήσεις τις τρεις Κυριακές του Δεκεμβρίου που τα καταστήματα ήταν ανοιχτά, το 66% των καταστημάτων σημειώνουν χαμηλότερο τζίρο σε σχέση με το 2018, το 29% παρέμειναν στα ίδια επίπεδα και μόνο το 5% αύξησε το τζίρο του.

Ειδικότερα ο μήνας Δεκέμβριος βρίσκει το 42% των επιχειρήσεων να κλείνει με αρνητικό πρόσημο, σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό, σε ποσοστό 10% κατά μέσο όρο, το 32% στα ίδια επίπεδα αλλά και το 26% με αυξημένες πωλήσεις, σε ποσοστό 3-10%.

Ωστόσο καλύτερα από πέρσι είναι τα μηνύματα για τον συνολικό ετήσιο τζίρο των καταστημάτων του Πειραιά, όπου 24% κατάφερε να σημειώσει αύξηση των πωλήσεων σε ποσοστό από 3-10%, 31% έχει κινηθεί στα ίδια επίπεδα και 45% κλείνει με μείωση τζίρου, κατά μέσο όρο 9%. 

Οι καταναλωτές επισκέφτηκαν την γιορτινή αγορά του Πειραιά που τους υποδέχτηκε σε ένα χαρούμενο και αισιόδοξο κλίμα με πολλές εκδηλώσεις και επιλογές, ωστόσο μειωμένος ήταν ο αριθμός εκείνων που τελικά ψώνισαν, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι καταναλωτικές τους δυνάμεις δεν παρουσίασαν αισθητή αλλαγή.

Τα είδη που ήταν πρώτα στις προτιμήσεις των καταναλωτών ήταν τα δώρα, τα παιχνίδια, και τα τρόφιμα, με τα είδη ένδυσης, υπόδησης να έπονται.

Οι καταστηματάρχες προσβλέπουν πλέον για την αναστροφή του αρνητικού κλίματος, στην επικείμενη έναρξη της περιόδου των χειμερινών εκπτώσεων στις 13 Ιανουαρίου, που περιμένουν να φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα στις εμπορικές επιχειρήσεις, αφού θα χαρακτηρίζονται από γενναίες μειώσεις των τιμών.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: