Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ελπίδες ότι η νέα ταινία στα πακέτα των καπνικών θα φρενάρει το λαθρεμπόριο

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 15/10/2016

Ήταν πρόταση Δ. Καμμένου

Παρουσιάστηκε από το υπουργείο Οικονομικών  η νέα ταινία ασφαλείας που θα υπάρχει σε όλα τα πακέτα προϊόντων καπνού (τσιγάρα, πούρα κ.ά.), η οποία θα εκτυπώνεται στην Τράπεζα της Ελλάδος και θα συμπεριλαμβάνει matrix προκειμένου να είναι καταγεγραμμένη η διακίνηση των προϊόντων καπνού από την παραγωγή μέχρι τα σημεία κατανάλωσης. Μακάρι να “έφταιγε” η ταινία για το λαθρεμπόριο…

Το μέτρο υλοποιείται μετά από κινητοποίηση και επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή (ΑΝΕΛ) Δημήτρη Καμμένου που είχε καταθέσει στο υπουργείο Οικονομικών (24/11/2015) σχετικά με την αντιμετώπιση λαθρεμπορίας καπνοβιομηχανικών προϊόντων και τη θεσμική θωράκιση της αγοράς, καθώς και την ψήφιση του νομοσχέδιο για το λαθρεμπόριο καυσίμων. Και ο κ. Καμμένος, δηλώνει:

tainia-kapnou

Η μάχη που δίνουμε ενάντια στο λαθρεμπόριο καπνικών  που δημιουργεί απώλειες ύψους 800 εκ. ευρώ ετησίως και απώλειες δημοσίων εσόδων που ξεπερνούν τα 300 εκ. ευρώ [ετησίως], αποδεικνύει το ενδιαφέρον και την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης ως προς την πάταξη της διαφθοράς στη χώρα μας. Οι προσπάθειές μας δεν σταματούν εδώ. Είμαστε αποφασισμένοι και συνεχίζουμε με πρωτοβουλίες και συλλογική προσπάθεια των αρμόδιων μηχανισμών, στο δρόμο για την πάταξη του λαθρεμπορίου ποτών, καυσίμων και απώλειας εσόδων από τον παράνομο ηλεκτρονικό τζόγο. Οι εγκληματικές αυτές οργανώσεις και το ‘πάρτι’ λαθρεμπορίας στην Ελλάδα θα σταματήσει“.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: