Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών ζητούν οι έμποροι του Πειραιά λόγω των έργων

Χωρίς κατηγορία στις 18/07/2016

Για το τραμ και το μετρό…

Την επιδότηση στις ασφαλιστικές εισφορές των επιχειρήσεων, λόγω έργων για το τραμ και το μετρό, ζητεί με ανοιχτή επιστολή του προς τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο Εμπορικός  Σύλλογος Πειραιώς (ΕΣΠ), αντιλαμβανόμενος, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση, την αγωνία των μελών του για την επιβίωση τους.

Η επιστολή αναφέρει:

«Κύριε Υπουργέ,
Οι σημαντικές καθυστερήσεις στην εξέλιξη των εργασιών του τραμ & μετρό, έχουν οδηγήσει πολλές επιχειρήσεις στο κλείσιμο, με παράλληλη απώλεια θέσεων εργασίας.

Οι μέχρι σήμερα ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι στο προσεχές διάστημα, ένα νέο κύμα λουκέτων θα προκύψει στους πλέον εμπορικούς δρόμους του Πειραιά, όπως Γρ. Λαμπράκη, Βασ. Γεωργίου, Εθν. Αντιστάσεως, Πλατεία Ιπποδαμείας, Ομηρίδου Σκυλίτση και όχι μόνο, που εκτελούντα οι εργασίες του τραμ.

Δεδομένης της ήδη εξαιρετικά επείγουσας κατάστασης, παρακαλούμε πολύ όπως εξετάσετε την δυνατότητα  επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών των επιχειρήσεων, που έχουν πρόσοψη σε δρόμους που εκτελούνται εργασίες τραμ και μετρό, στις οποίες έχει περιοριστεί αισθητά η εμπορικότητά τους. Ένα μέτρο που θα ανακουφίσει και θα συνεισφέρει στη βιωσιμότητα τους, αλλά και την τήρηση των θέσεων εργασίας, δίνοντας παράλληλα και το κίνητρο σε πολλές επιχειρήσεις να καταστούν ή να παραμείνουν ασφαλιστικά ενήμερες.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την θετική ανταπόκριση στο αίτημά μας και εν αναμονή της άμεσης απαντήσεώς σας, διατελούμε».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: