Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο αποκτά η Ανατολική Μάνη

ΠΑΙΔΕΙΑ/ΕΠΙΣΤΗΜΗ στις 30/08/2023

Ιδρύεται για πρώτη με απόφαση Δόμνας Μιχαηλίδου και θα φοιτήσουν εφέτος 31 μαθητές και μαθήτριες που κατοικούν στην περιοχή

|> Με απόφαση της υφυπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Δόμνας Μιχαηλίδου, ιδρύεται για πρώτη φορά Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο στον Δήμο Ανατολικής Μάνης, στον νομό Λακωνίας, με την ονομασία ΕΝΕΕΓΥ-Λ Ανατολικής Μάνης.

Πρόκειται για τη μοναδική δομή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ΣΜΕΑΕ (Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης) στον νομό Λακωνίας και θα ξεκινήσει τη λειτουργία της από το σχολικό έτος 2023-2024.

Στο συγκεκριμένο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο θα φοιτήσουν 31 μαθητές και μαθήτριες που κατοικούν στην ευρύτερη περιοχή του νομού Λακωνίας και επί του παρόντος φοιτούν σε σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Α’, Β’ και Γ’ Γυμνασίου ή είναι τελειόφοιτοι/τες Δημοτικών Σχολείων.

Σημειώνεται ότι το ΕΝΕΕΓΥ-Λ Ανατολικής Μάνης θα στεγαστεί στο Διδακτήριο Δημοτικού Σχολείου Πετρίνας, σημείο ικανό να εξυπηρετήσει μαθητές και μαθήτριες από όλο τον νομό.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε: «Ικανοποιούμε ένα διαρκές και πάγιο αίτημα των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας και των οικογενειών των μαθητών. Ιδρύουμε το πρώτο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο στον Δήμο Ανατολικής Μάνης, το οποίο και θα καλύψει τις τεράστιες ανάγκες της περιοχής. Κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας για ισότιμη πρόσβαση και ίσες ευκαιρίες σε ποιοτική εκπαίδευση για όλες τις μαθήτριες κι όλους τους μαθητές σε κάθε γωνιά της χώρας μας. Ένα σχολείο το οποίο θα έχει ως κεντρικό σκοπό να προσφέρει γνώση, αλλά και δεξιότητες στους μαθητές, με γνώμονα τον σημαντικό ρόλο του στην ειδική αγωγή».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: