Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Δήλωση Γαβρίλη για το έργο ανάπλασης στον Άγ. Διονύσιο

Χωρίς κατηγορία στις 16/01/2020

Εν  όψει επίσκεψης Μητσοτάκη διευκρινίζει ότι η δράση στην περιοχή δεν άρχισε σήμερα

|> Με αφορμή την εκδήλωση για την παρουσίαση του έργου της αστικής ανάπλασης στην περιοχή Αγίου Διονυσίου, στην οποία, όπως έχει ανακοινωθεί, θα παραστεί ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Παρουσιάζεται ένα σημαντικό έργο αστικής ανάπλασης στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου, στον Πειραιά, το οποίο η κυβέρνηση προσπαθεί, για άλλη μια φορά, να οικειοποιηθεί πλήρως, αποσιωπώντας πραγματικά γεγονότα και περιστατικά.

Όμως, το έργο δεν ξεκίνησε σήμερα. Η αρχή της αστικής ανάπλασης των 470 στρεμμάτων βρίσκεται στο 2017, οπότε η Περιφέρεια Αττικής, με απόφασή της, ενέγραψε στον Προϋπολογισμό της και στο Πρόγραμμα Τεχνικών Έργων, το έργο και τη χρηματοδότησή του, από ίδιους πόρους, με 15 εκατ. ευρώ.

Το επόμενο βήμα έγινε, στις αρχές του 2018, με την υπογραφή από την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Πειραιά Προγραμματικής Σύμβασης για την υλοποίηση του έργου στη βάση της μελέτης του Δήμου.

Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας Αττικής, η οποία σε συνεργασία με το Δήμο εργάστηκαν για την ωρίμανση του έργου και τη δημοπράτησή του μέχρι και την ανάδειξη του προσωρινού ανάδοχου του έργου, που έγινε το Μάιο του 2019.

Σημειωτέον, δε, ότι αυτό το έργο αποτελούσε μέρος ενός μεγάλου προγράμματος αναπλάσεων, που υλοποίησε η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τους Δήμους Α’ και Β’ Πειραιά».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: