Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Αυτεπάγγελτη εισαγγελική ποινική δίωξη περί δολίας πτώχευσης του ομίλου Εξπρές- Καλοφωλιάς

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 17/09/2017

Εκδικάζεται  23 Οκτωβρίου

|> Δύσκολη ημέρα η 23η Οκτωβρίου για τον όμιλο Καλοφωλιά (εφημ. “Εξπρές”), καθώς το πινάκιο στο Ι΄Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Ευελπίδων θα φιλοξενεί δύο σοβαρότατες υποθέσεις που αφορούν την “Εξπρές – Δ. Καλοφωλιάς ΑΕ”.

Πρόκειται για την συνεκδίκαση οι οποίες αφορούν:

  • Αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη του εισαγγελέα περί δολίας πτώχευσης
  • Μηνυτήρια αναφοράς  πιστωτών- εργαζομένων της πτώχευσης εταιρείας,  η οποία ασκήθηκε διότι από το 2015 ακόμη δεν έχει παραδοθεί  το Λογιστήριο της εταιρείας στον Σύνδικο. Η εν λόγω μηνυτήρια αναφορά ήταν να εκδικαστεί στις 14 Σεπτεμβρίου, αλλά αποφασίστηκε από την έδρα η συνεκδίκασή της με την αυτεπάγγελτη δίωξη του εισαγγελέα.

Εν τω μεταξύ, μετά από μήνυση-έγκληση της εταιρείας προς δημοσιογράφο και ύστερα από την “προειδοποίηση” δικηγόρων της “Εξπρές” (στην αίθουσα του δικαστηρίου!) ότι “έρχονται και άλλες μηνύσεις”, οι εργαζόμενοι αποφασίζουν εντατικοποίηση του αγώνα τους.

Τέλος, σημειώνεται ότι με βάση τα όσα έχουν καταγγελθεί από τους εργαζομένους (και απλήρωτους!) της “Εξπρές”, ενώ η εφημερίδα είχε κηρυχθεί σε πτώχευση, συνέχισε να ασκείται η οικονομική δραστηριότητά της, όπως π.χ. με τη συνέχιση λειτουργίας του ιστότοπου της εφημερίδας.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: