Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Επίθεση Δρίτσα σε ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση του ΟΛΠ, με απειλή για παραίτησή του

ΕΛΛΑΔΑ στις 10/04/2016

“Θα εξετάσω τη θέση μου”

Σε εμπρηστικές δηλώσεις κατά της μεταβίβασης των μετοχών του ΟΛΠ, προέβη σήμερα ο Θοδωρής Δρίτσας, ενώ δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο της παραίτησής του!

Όπως, συγκεκριμένα, δήλωσε στο “Mega” «δεν τέλειωσε η διαδικασία για την πώληση του ΟΛΠ» και «έχουμε μπροστά μας δρόμο μέχρι τη μεταβίβαση των μετοχών τον Ιούνιο», ενώ επικαλέστηκε σειρά νομικών διαδικασιών,επισημαίνοντας ότι ετοιμάζονται ρυθμίσεις όπως η Δημόσια Αρχή Λιμένα Πειραιά που εκτιμάται ότι δημιουργεί νέο «κρατικό» ΟΛΠ!

Σχετικά με το ΤΑΙΠΕΔ, είπε: «Λειτουργεί ως κράτος εν κράτει. Είναι παράλληλη εξουσία στην αιρετή εξουσία του ελληνικού λαού. Πρέπει να περιοριστεί στο ελάχιστο το κομμάτι της απαράδεκτης λειτουργίας του ΤΑΙΠΕΔ. Κάνει αξιοποίηση ή ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας το ΤΑΙΠΕΔ; Είναι επινόηση των δανειστών το ΤΑΙΠΕΔ, δεν είναι κυβέρνηση!».

Ακόμη ο κ. Δρίτσας, ανέφερε ότι «το ΤΑΙΠΕΔ δεν είναι ο Πιτσιώρλας, είναι οργανισμός που ελέγχεται πλήρως από δανειστές, τραπεζικούς και επιχειρηματικούς οργανισμούς και λειτουργεί βάσει κανόνων που θέλουμε να αλλάξουμε!» και τόνισε πως «ή έπρεπε φύγουμε, ή να μείνουμε και να παλέψουμε… Άλλαξε σε πολλά σημεία η συμφωνία που έφερε το ΤΑΙΠΕΔ, δεν εξαιρούσε ούτε καν την ακτογραμμή των λιπασμάτων που ήταν διακήρυξη του Πρωθυπουργού. Χρειάστηκε και αγώνας δικός μου για να εξαιρεθεί η ακτογραμμή!».

Ο υπουργός Ναυτιλίας αμφισβήτησε και τα λεγόμενα του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του λιμένα μετά τις επενδύσεις της Cosco, λέγοντας ότι η ανταγωνιστικότητα θα ενισχυόταν έτσι κι αλλιώς, αλλά και τα λεγόμενά του για 2.000 θέσεις εργασίας λόγω της παρουσίας της κινεζικής εταιρείας, υποστηρίζοντας ότι στη συντριπτική τους πλειονότητα αποτελούν υπεργολαβίες.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ Δρίτσας «δέχτηκα ακόμη και την προσωπική αυτοακύρωση για να μείνει ανοικτός ο δρόμος για την κυβέρνηση», για να τονίσει: «Αν τεθεί θέμα νέου Ταμείου με μεγαλύτερες εξουσίες του ΤΑΙΠΕΔ θα εξετάσω τη θέση μου»…

Τέλος, θα πρέπει να επισημανθεί μία άλλη δήλωση του κ. Δρίτσα, η οποία συγκρούεται με δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα. Είπε: «Η πώληση του λιμανιού γίνεται για να ικανοποιηθούν οι δανειστές, όχι για την ανάπτυξη του λιμένα»

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: