Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Επί τάπητος η αναμόρφωση και ο επανασχεδιασμός του δικτύου ακτοπλοΐας

ΝΑΥΤΙΛΙΑ στις 18/10/2016

Ημερίδα στα Χανιά

«Ημερίδα ανίχνευσης του πεδίου πριν αρχίσει ο διάλογος…» χαρακτήρισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας την ημερίδα για τον «Σχεδιασμό Ακτοπλοϊκού Δικτύου» που διοργανώθηκε χθες στα Χανιά από τον δήμο Χανίων, το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και τον Ελληνικό Επιμελητηριακό Σύνδεσμο Μεταφορών.

Στην ημερίδα συμμετείχαν εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφέρειας Β. Αιγαίου και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, δήμαρχοι και εκπρόσωποι φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης της Κρήτης και της Δωδεκανήσου, καθώς και εκπρόσωποι επιμελητηρίων.

Ο υπουργός στην ομιλία του τόνισε ότι, πρόκειται να ξεκινήσει ένας ουσιαστικός διάλογος για τον επανασχεδιασμό και την βελτίωση του ακτοπλοϊκού δικτύου της χώρας και για την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου της ακτοπλοΐας, ώστε να αναζητηθούν οι βέλτιστες δυνατές λύσεις και στους δύο τομείς και να βελτιωθεί περαιτέρω η ποιότητα των ακτοπλοϊκών υπηρεσιών και των μικρών νησιών της χώρας.

Οι επιδοτούμενες γραμμές δημοσίου συμφέροντος, το ύψος των επιδοτήσεων, τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, αλλά και το μεταφορικό ισοδύναμο είναι μερικά από τα θέματα που, όπως επεσήμανε, πρέπει να εξεταστούν κατά τη διάρκεια αυτού του διαλόγου.

Ο κ. Δρίτσας τόνισε πως για την καλύτερη οργάνωση του διαλόγου θα συγκροτηθεί ομάδα εργασίας υπό τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Θεοτοκά, ενώ στο διάλογο θα συμμετέχουν, όλοι οι ενδιαφερόμενοι και ειδικότερα φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: