Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Επικίνδυνες… ιδέες δίνει στους ηγέτες της Υφηλίου ο νέος βασιλιάς της Ταϋλάνδης

Χωρίς κατηγορία στις 21/10/2016

Μάχα τη χάρη σου!

kapranos d

|> Δημήτρης Καπράνος

|> Τον είδατε στις φωτογραφίες τον νέο βασιλέα της Ταϊλάνδης; Με σχεδόν βρώμικο “τζιν” πανταλόνι και μπλούζα “μπουστάκι”, με την κοιλιακή χώρα ακάλυπτη και με τα χέρια γεμάτα τατουάζ “στιγμής”, περιμένει από τον οδηγό να του ανοίξει την πόρτα της πανάκριβης “Μπέντλεϊ”.

Ο Μάχα Αντουλιαντέϊ, 64 ετών, διαδέχεται στον θρόνο τον πατέρα του Μπουμιμπόλ, όστις εβασίλευσε για περίπου εβδομήντα χρόνια!

Θα μου πείτε, φυσιολογικά είναι όλα αυτά, «ο βασιλεύς απέθανεν, ζήτω ο βασιλεύς»! Εδώ, όμως, έχουμε ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα περίπτωση.

Ο Μάχα, σπουδασμένος σε βρετανικά σχολεία και με θητεία  στο Βασιλικό Στρατιωτικό Κολέγιο της Αυστραλίας, προφανώς επειδή βαρέθηκε να περιμένει να αποδημήσει ο πατέρας του, επεδόθη σε “κλασικές” δραστηριότητες, οι οποίες χαρακτηρίζουν τα κακομαθημένα πλουσιόπαιδα. Αυτές που στην Ελλάδα αποκαλούμε «οι γυναίκες, τα ποτά και τα ξενύχτια».

Έτσι, ζούσε τον περισσότερο χρόνο στην Ευρώπη, απολαμβάνοντας τον δυτικό τρόπο ζωής, αφήνοντας τον πατέρα του να βασιλεύει σε μια άκρως συντηρητική χώρα, της οποίας ο λαός σχεδόν υποχρεωτικά, οφείλει να “λατρεύει” τον μονάρχη, ο οποίος είναι ο απόλυτος κύριος, άρχων και ηγέτης.

Ο ζωηρούλης Μάχα, επληροφορήθη τα της υγείας και εν τέλει του θανάτου του πατρός του, στη Γερμανία, όπου τον τελευταίο καιρό συζεί με μια πρώην αεροσυνοδό των κρατικών αερογραμμών της Ταϊλάνδης,, την οποία, κατά δήλωσή του, σκοπεύει να νυμφευθεί.

macha-princeΦυσικά, τα ανά τον κόσμο “ταμπλόϊντ” και τα “κουτσομπολίστικα σάϊτ”, δεν έχασαν την απρόσμενη ευκαιρία.

Έτσι, ο Μάχα έγινε η νέα “περσόνα γκράτα” και ο βίος και η πολιτεία του, παρουσιάζεται πλέον σε ισχυρές δόσεις.

Τα τελευταία δύο χρόνια, ενώ ο μονάρχης-πατέρας νοσηλευόταν στην Μπανγκόκ, ο πρίγκηψ και διάδοχος “όργωνε” την Ευρώπη, με το Boeing 737, με την καλή του, διαμένων  σε πολυτελείς βίλες και ξενοδοχεία, σε βουνά ή λίμνες στην Αυστρία και τη Γερμανία.

Ο νέος άναξ, λατρεύει τα αεροπλάνα, τα γρήγορα αυτοκίνητα και τις ωραίες γυναίκες και επιμένει στα συγκεκριμένα “γούστα”, παρά την δυσφορία των επιτελών του πατρός του, οι οποίοι δεν ενέκριναν τον  “περίεργο” τρόπο ζωής του.

Ο Μάχα, όμως, διαθέτει και χιούμορ! Ο αθεόφοβος, είχε απονείμει τον τίτλο τού πτεράρχου της Βασιλικής Αεροπορίας της Ταϊλάνδης στον σκύλο του, τον Φου- Φου!

Ο Φου-Φου απεβίωσε και, κατ’ εντολήν του διαδόχου, εφαρμόσθηκε πλήρως το τετραήμερο βουδιστικό τελετουργικό, μέχρι ο τετράποδος πτέραρχος αποτεφρωθεί σε  φαντασμαγορική εκδήλωση.

Θα μου πείτε «και τι μας νοιάζει εμάς τί κάνει ο Μάχα και ο κάθε Μάχα;»…

Μας νοιάζει, ασφαλώς, αφού, ως φαίνεται, και κάποιοι δικοί μας ηγέτες, πολύ θα ήθελαν να έχουν το “ελεύθερο” και να διάγουν βίον ανάλογον.

Αμφιβάλλει κανείς ότι ο Μάχα, σε περίπτωση που ο λαός του “εψήφιζε περίεργα”  θα απηύθυνε το ερώτημα «Ξέρετε τί ψηφίσατε;» και η ψηφοφορία θα επαναλαμβανόταν μέχρι να προκύψει το επιθυμητό στον άνακτα αποτέλεσμα;

Μας ενδιαφέρει διότι κάποιοι δικοί μας, να το ξέρετε, σκέπτονται ενδομύχως: «Μάχα, νά’ χα τη χάρη σου»!

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: