Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ο Πειραιάς στο στάδιο προεργασιών και επιλογών για τις επικείμενες δημοτικές εκλογές

Χωρίς κατηγορία στις 15/07/2018

Επιστρέφει ο Μιχαλολιάκος

Τ/Π |> Ακόμη καλά-καλά δεν οριστικοποιήθηκε ο χρόνος των δημοτικών εκλογών και στον Πειραιά άρχισε η… προεκλογική περίοδος! Νυν, τέως και πρώην δημοτικοί άρχοντες, μετά «παραγόντων», κομματικών εκπροσώπων και φερέλπιδων για την εξουσία στον δήμο, άρχισαν να «συζητούν» και να προγραμματίζονται, με ζήλο και αρκετοί με στυλ «εθνοσωτήρων»!

Και είναι περίεργο πώς ο Πειραιάς κατέχει τόση ελκυστικότητα, αφού δεν θεωρείται και τόσο φιλόξενος δήμος για κατοίκους και επισκέπτες.

Πώς δηλαδή, υπάρχουν «καψούρηδες» για τον δημαρχιακό θώκο μιας πόλης με μύρια προβλήματα, χωρίς ικανοποιητικά έσοδα και η οποία βρίσκεται όμηρος από «παρεούλες»;

Πώς δηλαδή νομίζει ότι θα λειτουργήσει υποδειγματικά ένας δήμαρχος ο οποίος δεν θα έχει τους διάφορους «δικούς» του;

Είναι πολλά τα «πώς;», που βάζουν σε σκέψεις τον κάθε υποψήφιο, που δεν βλέπει την δημαρχιακή «καρέκλα» ως αντικείμενο αύξησης εισοδημάτων και κοινωνικής καταξίωσης. Αλλά ‘μπρός στο… όραμα, τι είναι οι αξίες;

Ήδη η πλατεία Κοραή έχει πάρει το προεκλογικό της «χρώμα», αλλά όχι με… φωνασκίες! Γίνονται κουβέντες, κατατίθενται ιδέες και προτάσεις, ενώ ακούγονται και προτείνονται «ονόματα».

Όσον αφορά τον σημερινό δήμαρχο Γιάννη Μώραλη, η υποψηφιότητά του, θεωρείται σίγουρη, χωρίς όμως να θεωρείται και βέβαιη η επανεκλογή του.  Αυτό τουλάχιστον θεωρούν παράγοντες φίλα προσκείμενοι στον Βασίλη Μιχαλολιάκο, ο οποίος τον τελευταίο καιρό κόβειβόλτες στον Πειραιά. Πράγμα που ίσως να σημαίνει ότι είναι μία σημαντική εκδήλωση της επιθυμίας του.

Εν ολίγοις, η υποψηφιότητα Μιιχαλολιάκου, που μάλλον θα υποστηριχθεί από ισχυρό οικονομικό παράγοντα, μπορεί να θεωρείται βέβαιη, ακόμη και αν η Πειραιώςυποστηρίξει άλλο πρόσωπο.

Κατά τα φαινόμενα το «άλλο πρόσωπο» αναμένεται να είναι κάποιος από το περιβάλλον του Βαγγέλη Μαρινάκη (διάβαζε: Γιάννης Μώραλης). Κι εδώ υπάρχει ένα «μπέρδεμα» που ζητάει τη λύση του…

Όμως υπάρχουν και άλλοι «γαλάζιοι» μνηστήρες για το δημαρχιακό μέγαρο Πειραιά. Αφ΄ενός ακούγεται το όνομα «αμόλυντου» προσώπου το οποίο αυτόν τον καιρό έχει αναπτύξει έντονη δραστηριότητα στα κοινά και θεωρείται πως διαθέτει την κατάλληλη δυναμική. Αφ΄ετέρου δε, συζητείται η περίπτωση καταξιωμένου τεχνοκράτη που διαθέτει αρκετά «ένσημα», με σημαντική παρουσία στην οικονομία και την κοινωνία.

Όμως, το νέο εκλογικό σύστημα που μπορεί να βγάζει δημάρχους με δημοτικούς συμβούλους άλλων… παρατάξεων, οπωσδήποτε προσδίδει μία ιδιαίτερη προσοχή για τις υποψηφιότητες δημάρχων και συμβούλων, καθώς τα πρόσωπα θα πρέπει να είναι κάπως κοινώς αποδεκτά και να στερούνται κομματικών «αδυναμιών».

Ένα άλλο σημαντικό είναι πώς ένας δημοτικός συνδυασμός μπορεί να εκλέξει σύμβουλο με σχεδόν το 2% των ψήφων! Αυτό σημαίνει ότι δεν αποκλείεται να δούμε… δεκάδες συνδυασμούς στο δημοτικό συμβούλιο Πειραιά που θα προκύψει. Μία «σαλαμοποίηση» που σίγουρα βάζει σε σκέψεις υποψήφιους δημάρχους, λόγω φυσικής έλλειψης αυτοδυναμίας, με ό,τι και αν σημαίνει αυτό…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: