Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Επιχείρηση εκκαθάρισης του δήμου, στον σκουπιδότοπο των Ρομά στον Κηφισό

Χωρίς κατηγορία στις 09/11/2016

Αύριο η συνέχεια…

Επιχείρηση εκκαθάρισης οικοπέδου παραπλεύρως του Κηφισού πραγματοποιήθηκε σήμερα από τον δήμο Πειραιά,  με τη συμβολή της ΕΛΑΣ και παρουσία εισαγγελέα. πρόκειται για τον χώρο μεταξύ της Πειραιώς και των γραμμών του Ηλεκτρικού, απέναντι από το Leroy Merlin, που καιρό τώρα αποτελούσε εστία μόλυνσης, αλλά και μία εικόνα ντροπής.

Η επιχείρηση έγινε μετά από πρωτοβουλία του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη, ο οποίος εξουσιοδότησε τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο Περιβάλλοντος και Πρασίνου,Σταύρο Βοϊδονικόλα, που έχει και τις προηγούμενες δράσεις, στην εκκαθάριση των  τσαντιριών στην πλατεία Καραϊσκάκη, του σκουπιδότοπου των Ρομά στη Μαυρογένους των Καμινίων και στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου.

Για την εκκαθάριση του “οικισμού” των Ρομά στο οικόπεδο που προαναφέρεται, συνεργάστηκε και ο δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη και η επιχείρηση θα συνεχιστεί αύριο, προκειμένου να συνεχιστεί το έργο της αποκομιδής απορριμμάτων και μπαζών, από τις υπηρεσίες Καθαριότητας του δήμου Πειραιά.

 

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, δήλωσε: «Ο δήμος Πειραιά συντόνισε σήμερα επιχείρηση εκκαθάρισης παράνομου οικισμού από Ρομά στην Γ΄ δημοτική κοινότητα, σε ένα ιδιωτικό οικόπεδο, που θύμιζε χωματερή και έθετε σε άμεσο κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Θέλω να ξεκαθαρίσω προς πάσα κατεύθυνση, πως στο μέτρο των αρμοδιοτήτων μας, δεν θα επιτρέψουμε την υποβάθμιση της πόλης μας, πολλώ δε μάλλον όταν έχουν παρατηρηθεί κατ΄ επανάληψη παραβατικές συμπεριφορές. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ελληνική Αστυνομία που χωρίς τη συνδρομή της δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί αυτή η επιχείρηση, τον δήμαρχο Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη κ. Γιώργο Ιωακειμίδη για την αγαστή συνεργασία,  τους αρμόδιους αιρετούς συνεργάτες μου και τις υπηρεσίες του δήμου, που έκαναν τη δουλειά τους κάτω από αντίξοες συνθήκες. Οφείλουμε όλοι οι φορείς ενωμένοι να συνδράμουμε στο έργο των Αρχών, προκειμένου να εξαλειφθούν οι παραβατικές ενέργειες στην πόλη μας».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: