Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Εκτός από τα “κουπόνια”, άλλοι εργοδότες βάζουν “μπράβους” να ληστεύουν τους εργαζόμενους

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 14/03/2017

Καταγγελία από ΓΣΕΕ

|> Σοκ προκαλούν η καταγγελία της ΓΣΕΕ ότι κάποιοι “έντιμοι” εργοδότες βάζουν “μπράβους” για να αρπάζουν μέρος των αποδοχών των εργαζομένων. Μετά την περίπτωση που άλλοι εργοδότες κάνουν μισθοδοσίες με “κουπόνια”, έρχεται και αυτή η ανατριχιαστική και απίστευτη καταγγελία, που συμβαίνει στην Ελλάδα της κρίσης (των αξιών)…

Σε σχετική ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, αναφέρεται:

Η ΓΣΕΕ αναμένει με ιδιαίτερη αγωνία τα αποτελέσματα των ελέγχων του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, σχετικά με τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για την παρουσία στα ATM «προσώπων εμπιστοσύνης» του εργοδότη, συνήθως ανθρώπων με βεβαρημένο ποινικό μητρώο, οι οποίοι «συνοδεύουν» τους εργαζόμενους κατά την ανάληψη του μισθού τους και αναλαμβάνουν να επιστρέψουν στα ταμεία της επιχείρησης μέρος, των  κατά τα άλλα, νόμιμων  αποδοχών του εργαζόμενου.

Με την ίδια αγωνία αναμένουμε να δοθούν στο φως της δημοσιότητας και τα αποτελέσματα των ελέγχων που θα πραγματοποιούσε πριν από περίπου 1,5  μήνα το ΣΕΠΕ και για την περίπτωση των «Κουπονιών» που αντικαθιστούν επίσης μέρος της μισθοδοσίας των εργαζομένων.

Το συγκεκριμένο απαράδεκτο φαινόμενο έρχεται με τη σειρά του να επιβεβαιώσει τη ζούγκλα στην οποία έχει μετατραπεί η αγορά εργασίας, με τους εργαζόμενους να βρίσκονται όμηροι σε αρκετές περιπτώσεις “ανήθικων” επιχειρηματιών.

Τέτοιου είδους φαινόμενα δεν συνάδουν με χώρα ευνομούμενη και δεν υπάρχει περιθώριο για καθυστερήσεις από τους εποπτικούς μηχανισμούς.

Απαιτούμε από το Υπουργείο Εργασίας και το ΣΕΠΕ, να προχωρήσουν άμεσα σε συνεργασία, κυρίως με τις αστυνομικές και φορολογικές αρχές, στην πάταξη τέτοιου είδους παραβατικών ενεργειών.

Η ΓΣΕΕ, σε συνεργασία με τις οργανώσεις – μέλη της, θα αναλάβει πρωτοβουλία συλλογής και καταγραφής παραβατικών πρακτικών, ώστε συλλογικά να διαβιβάζονται στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: