Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Η ΕΣΗΕΑ μάχεται για επιμόρφωση στα ρ/τ, με σεμινάρια ορθοφωνίας, μορφοφωνολογίας και Γλώσσας

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 18/03/2018

Αρχίζουν αύριο

Τ/Π |> Αρχίζει αύριο 26/3 στις 11 πμ ο νέος κύκλος σεμιναρίων ορθοφωνίας της ΕΣΗΕΑ, που θα διαρκέσει έως τις 11 Ιουνίου. Υπεύθυνοι των σεμιναρίων είναι ο πρώην αρχισυντάκτης, εκφωνητής και παρουσιαστής της ΕΡΤ, Αργύρης Κουσούρης και ο αρχισυντάκτης ειδήσεων της ΕΡΤ και καθηγητής ορθοφωνίας, Αλέξανδρος Λαχανάς.

Τα μαθήματα πρακτικής και άσκησης, τα οποία θα πραγματοποιηθούν, είναι:

  • Ορθοφωνία.
  • Μορφοφωνολογία.
  • Η ελληνική γλώσσα στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων “Γεώργιος Καράντζας” (1ος όροφος) της ΕΣΗΕΑ, κάθε Δευτέρα, 11:00-13:00 και θα επαναλαμβάνονται κάθε Πέμπτη, 14:00-16:00, για τους συμμετέχοντες που δεν μπορούν να τα παρακολουθήσουν τη Δευτέρα.

>>> Με δυό λόγια, η ΕΣΗΕΑ κάνει σωστά τη δουλειά της και προσφέρει στους επαγγελματίες δημοσιογράφους -που είτε εργάζονται σε ραδιοτηλεοπτικά μέσα είτε όχι- απαραίτητα εφόδια για τη δουλειά τους. Έτσι, ας κάνουν καλά τη δουλειά τους και τα ρ/τ μέσα και μη βγάζουν στον αέρα φωνές απαράδεκτες με ιδίωμα σε κάποια σύμφωνα, ή αδικαιολόγητα “επιφωνήματα” (π.χ.  εεεεε!) και κυρίως κακοποιώντας αυτή τη ριμάδα τη Γλώσσα μας, με διάφορες “στερεότυπες” λέξεις ή φράσεις της μόδας (π.χ. αφήγημα!). Δεν χρειάζεται ενεργοποίηση κάποιας αισθητικής… αστυνομίας. Αρκεί η αξιοπρέπεια και ο σεβασμός στη δουλειά που κάνουμε.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: