Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Μήνυμα του Συλλόγου Πειραιά για την Ημέρα των Μικρομεσαίων

Χωρίς κατηγορία στις 29/06/2021

ΕΣΠ: Η μικρομεσαία επιχείρηση αποτελεί έναν συνδετικό κρίκο στην όλη δομή της οικονομίας και των ανεπτυγμένων χωρών

|> Με αφορμή την χθεσινή γιορτή της 27ης Ιουνίου ως Ημέρα των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, από το δ.σ. του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς έγινε η παρακάτω δήλωση:

Με απόφαση του ΟΗΕ που ελήφθη στις 6 Απριλίου 2017, η 27η Ιουνίου γιορτάζεται ως Ημέρα των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και είναι  πράγματι μια σημαντική μέρα, αφού η μικρομεσαία επιχείρηση δεν αποτελεί απλά και μόνο ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα μιας αναπτυσσόμενης οικονομίας , αλλά και ένα συνδετικό κρίκο στην όλη δομή της οικονομίας και των ανεπτυγμένων χωρών.

Η σημασία της είναι μεγάλη, αφού συμβάλλει αποφασιστικά στην κοινωνική εξισορρόπιση, στην απασχόληση, στη διατήρηση συνθηκών ανταγωνισμού, στην εισαγωγή καινοτομιών και γενικότερα στη δυναμική πρόοδο της ελληνικής οικονομίας .

Αποτελούν την κινητήρια δύναμη της προόδου και της δημιουργίας θέσεων εργασίας και σε αντίθεση με τα καιρούς λεγόμενα, το ποσοστό τους επί του συνόλου των επιχειρήσεων είναι στην χώρα μας όσο σχεδόν και ο ευρωπαϊκός μέσος όρος.

Δεδομένου ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις καλούνται να ανταποκριθούν σε ένα δύσκολο επιχειρηματικό περιβάλλον, ειδικά στις παρούσες έκτακτες συνθήκες, χωρίς να  διαθέτουν τα απαραίτητα από πλευράς Πολιτείας εφόδια, θα πρέπει  να ληφθούν στοχευμένα μέτρα ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τους κλυδωνισμούς που υφίστανται και να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις αυτής της πρωτόγνωρης κρίσης .

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: