Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Έμπρακτη βοήθεια της Αττικής σε Χίο και Αμυγδαλέζα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 14/11/2019

Εστάλησαν είδη πρώτης ανάγκης στα κέντρα Υποδοχής / Κράτησης για εκείνους που δοκιμάζονται

|>Το «Κέντρο Διαχείρισης, Αποθήκευσης και Εφοδιασμού ειδών πρώτης ανάγκης των σημείων διαμονής προσφύγων» (Κέντρο Εφοδιασμού) της Περιφερειακής Ενότητας Νοτίου Τομέα της Περιφέρειας Αττικής ανταποκρινόμενο άμεσα στα αιτήματα που υπέβαλε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών (ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α.) Αμυγδαλέζας, προχώρησε στην αποστολή σημαντικής ποσότητας ανθρωπιστικής βοήθειας.

Συγκεκριμένα, ολοκληρώθηκε η αποστολή προς το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης (Κ.Υ.Τ.) Χίου 751 κλινοσκεπασμάτων και 1067 ειδών ανδρικής, γυναικείας και παιδικής ένδυσης. Παραλλήλως, ολοκληρώθηκε η αποστολή στο ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. Αμυγδαλέζας 2.120 ειδών προσωπικής υγιεινής και 557 ειδών καθαριότητας.  

Τη δράση συντόνισε η αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Δ. Νάνου, η οποία έχει την θεσμική εποπτεία του Κέντρου.

Με αφορμή την αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, επεσήμανε: «Ως νέα αρχή στην Περιφέρεια Αττικής θα είμαστε συνεχώς στο πλευρό των συνανθρώπων μας που δοκιμάζονται. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, όλο αυτό το διάστημα, από τότε που ξέσπασε η προσφυγική κρίση, ήταν συνεχώς παρούσα. Συνέβαλε στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και διαχειρίστηκε το ζήτημα με σχέδιο και με γνώμονα τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των τοπικών κοινωνιών και την προστασία της ζωής και της αξιοπρέπειας των συνανθρώπων μας. Με πράξεις και όχι με λόγια στεκόμαστε δίπλα στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού». 

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: