Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Εθιμοτυπικές… συναντήσεις των εμπόρων (ΕΣΠ) με αντιδημάρχους

Χωρίς κατηγορία στις 24/06/2021

Ζήτησαν αυτονόητα από Δημοτική Αστυνομία και Καθαριότητα -Θα  βρίσκονται συνεχή επικοινωνία και  συνεργασία…

|> Σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα ήταν η διαδικτυακή συνάντηση που πραγματοποίησαν χθες Τετάρτη 23/6 ο πρόεδρος (Θ. Καπράλος) και τα μέλη του προεδρείου του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά (ΕΣΠ) με την αντιδήμαρχο της Δημοτικής Αστυνομίας Πειραιά Κ. Μπουρδάκου και τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Π. Ρέππα.

Η συγκεκριμένη, είναι η πρώτη μιας σειράς συναντήσεων που θα ακολουθήσουν με αντιδημάρχους του Δήμου Πειραιά, στο πλαίσιο της έρευνας που διενήργησε ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς στις επιχειρήσεις του εμπορικού κέντρου του Πειραιά, προκειμένου να καταγραφούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και συνδέονται με το Δήμο της πόλης και τα οποία δυσχεραίνουν τη λειτουργία των επιχειρήσεών τους.

Πιο αναλυτικά, τέθηκαν υπ’ όψιν της αντιδημάρχου Δημοτικής Αστυνομίας θέματα όπως η κυριακάτικη αγορά και το διαχρονικό πρόβλημα της παρείσδυσης παράνομων μικροπωλητών, η αναγκαιότητα αστυνόμευσης των χώρων φορτοεκφόρτωσης, η ελεγχόμενη στάθμευση, η κατάληψη κοινόχρηστων χώρων, το εμπόριο ναρκωτικών ουσιών και το εμπόριο λαθραίων τσιγάρων στους δρόμους πέριξ του ΗΣΑΠ, το εμπόριο προϊόντων “μαϊμού”, το πρόβλημα των αστέγων, ενώ επισημάνθηκε η αναγκαιότητα ενίσχυσης της συνεργασίας της Δημοτικής Αστυνομίας με την ΕΛ.ΑΣ., λόγω έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού.

Όσον αφορά στα θέματα καθαριότητας, τέθηκαν υπ’ όψιν του αντιδημάρχου Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, θέματα προώθησης της ανακύκλωσης, κοινών δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, το ωράριο αποκομιδής απορριμμάτων στο εμπορικό κέντρο, η αναγκαιότητα τοποθέτησης καλαθιών σε πεζόδρομους και κεντρικά σημεία της πόλης, καθώς και η ανάγκη εντατικοποίησης της καθαριότητας σε ορισμένα σημεία, όπως η περιοχή της αγοράς τροφίμων.

Επίσης, από πλευράς ΕΣΠ επισημάνθηκε το σημαντικό έργο που επιτελείται και η προσπάθεια που καταβάλλεται στα θέματα της καθημερινότητας των πολιτών και των επιχειρήσεων. Αμφότερες οι πλευρές τόνισαν την επιθυμία τους για συνεχή επικοινωνία και συνεργασία, με στόχο την ανάδειξη του Πειραιά και την τόνωση της πειραϊκής αγοράς.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: